turkbırısı65546
Hectopat
Daha fazla
7 aydır aralıksız doğal olarak vücut geliştirme yapıyorum ama anladım ki vücut geliştirme çok masraflı, çok uğraştırıcı bir spor. Kaybettirdikleri kazandırdıklarından daha fazla. Haftanın 4 günü günde 4 saatim vücut geliştirmeyle çöp oluyor. Sabah 6'da uyanıyorum. Salona git, salona gel, antrenmanını yap yemeğini ye duşunu al, antrenman sonrası biraz kestir derken saat bir bakmışım 10 olmuş. Ayrıyeten iş burada da bitmiyor gün içinde de sürekli protein, karbonhidrat alabilmek için hayvan gibi yemek yiyip makro hesaplamak zorundasınız. Gün içinde yaptığı yorgunluk ve halsizliği saymıyorum bile. Bana kalırsa vücut geliştirme yarışmayı düşünmüyorsan, bunu meslek olarak görmüyorsan akıllı bir adamın yapacağı spor değil. Çünkü steroid kullanmadığın sürece zaten seni tatmin edecek bir getirisi olmuyor. Steroid kullanmıyorsan uzun yıllar uğraşacaksın, eziyet çekeceksin, bu kadar acıya bence değmez. Ayrıyeten nankör de bir spor, o kadar kas yapacağım diye yırtıl uğraş 6 ay sporu bırak yaptığın tüm kaslar eriyor. Yani sırf kaslı gözükeceğim diye sürekli bu eziyeti çekmeye değer mi gerçekten? Mesele haftada bu sporun 16 saatimi çalması değil mesele o 16 saat haricinde bıraktığı psikolojik, fiziki, mental etkiler. Çünkü iş sadece spor salonunda bitmiyor, spor salonundan çıktıktan sonra da o spor dolaylı olarak tüm gününüzü etkiliyor...