Vücut gelistirmeye başlangıç için öneriler

digxyar

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, yarın itibarıyla spor salonuna gitmeye başlayacağım önceden bu konuda deneyimi olan abilerim, ablalarım, kardeşlerim varsa tavsilerinizi almak isterim. (yaşım 16, 67.3 kiloyum, boyum 170cm. Spor'a başlama nedenim; boyumun uzaması, fit bir vücuda sahip olmak)

Son düzenleyen: Moderatör:
Spor boy uzamasına doğrudan bir etkisi olmaz basketbol gibi branşlara yönelmelisin boy için.
Vücut içinde gittiğin gibi basma hafif hafif yak vücudunu hemen basarsan kaslarına kendine zarar verirsin.

Merhaba, yarın itibarıyla spor salonuna gitmeye başlayacağım önceden bu konuda deneyimi olan abilerim, ablalarım, kardeşlerim varsa tavsilerinizi almak isterim. (yaşım 16, 67.3 kiloyum, boyum 170cm. Spor'a başlama nedenim; boyumun uzaması, fit bir vücuda sahip olmak)
Sana hocalar büyük ihtimalle full body program yazacaklar. Ona uymaya çalış elinden geldiğince. Kendine uygun kiloyu bul. Sakın ben bunu kaldırırım diyip yüksek kilolarla başlama. Hareketleri ne hızlı ne yavaş yap. Düzgün formda yapmaya çalış. Boyunun uzamasına net katkı sağlar diyemem. Omurgan ve boynunun duruşunun düzelmesiyle belki +2-3 cm uzayabilirsin.

İlk 2 3 hafta tüm vücut antrenman atarsın senin için daha iyi olur hem adapte olursun bununla birlikte makinelerin nereleri çalıştırdığını ve hareketleri öğrenirsin.İlk gittiğin günler salonun hocasından yardım iste ilk günüm hocam bana yardım edebilir misiniz diye zaten o sana hareketleri ve neler yapıcağını gösterir zaten işleride bu. Ayrıca diyet yapmasan bile günlük yeterince protein ve karbonhidratını al çünkü spor yaptıkça glikojen depoların boşalıcak ve karbonhidratla doldurucaksın ayrıca proteinde kas inşa etmeni sağlayacak.

İlk 2 3 hafta tüm vücut antrenman atarsın senin için daha iyi olur hem adapte olursun bununla birlikte makinelerin nereleri çalıştırdığını ve hareketleri öğrenirsin.İlk gittiğin günler salonun hocasından yardım iste ilk günüm hocam bana yardım edebilir misiniz diye zaten o sana hareketleri ve neler yapıcağını gösterir zaten işleride bu. Ayrıca diyet yapmasan bile günlük yeterince protein ve karbonhidratını al çünkü spor yaptıkça glikojen depoların boşalıcak ve karbonhidratla doldurucaksın ayrıca proteinde kas inşa etmeni sağlayacak.
2-3 hafta spora yeni başlayan biri için kısa bir süre. 4 hafa yapması daha ideal olur.

Yağlıysan önce yağ yakmaya odaklan. Beslenmeyi salma eğer salarsan gelişim göremessin. Uykuna dikkat et (minimum 7-8 saat). Hareket formlarını düzgün yapmaya çalış ve progressive overload sağlamaya çalış. Antrenman programını çok ağır seçme, başlangıç için 5x5 veya fullbody programlarını tercih et.

Boyunun uzamasına etki etmez hiç bir spor ki, boyun kısa değil zaten. Fitness üzerinden tavsiye vereceksem haftada 3 gün yapacağın bir Full Body programı ile başlaman iyi olur.

Hoca ile haftada 4 günlük full body bir program yaptık, genellikle 12x3 şeklinde hareketleri yapıyorum, günlük ortalama 25 dakika cardio yapıyorum.( yağ oranım %22) ağırlıklara başlamadan önce 1.5 ve 3 kilo ile ısınma yapıyorum.

Hoca ile haftada 4 günlük full body bir program yaptık, genellikle 12x3 şeklinde hareketleri yapıyorum, günlük ortalama 25 dakika cardio yapıyorum.( yağ oranım %22) ağırlıklara başlamadan önce 1.5 ve 3 kilo ile ısınma yapıyorum.
Başarılar hocam,sürece güvenin gerisi gelir zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı