Vücut şekilleri tamamen genetik midir?

Seçkin15

Decapat
Daha fazla  
Vücut şekilleri tamamen genetik midir? 14 yaşındayım omuz genişliğim ideal spor yaparak ileride ters üçgen vücut şekline ulaşabilir miyim?

Genetik yatkınlık büyük bir belirleyici olsa da nihai değildir. Ancak henüz ergenliğinizi tamamlamadan yapacağınız sporun testesteron seviyesine etkilerini mutlaka takip edin. Hormon yüksekliğinin yan etkileri hoş değil.

Genetik yatkınlık büyük bir belirleyici olsa da nihai değildir. Ancak henüz ergenliğinizi tamamlamadan yapacağınız sporun testesteron seviyesine etkilerini mutlaka takip edin. Hormon yüksekliğinin yan etkileri hoş değil.
hocam bende 14 yaşındayım spora başlamayı düşünüyorum acayip güçsüzüm birisi bana vursa zar zor karşılık veririm hep yeniliyorum nasıl güçleneceğim

Vücut şekilleri tamamen genetik midir? 14 yaşındayım omuz genişliğim ideal spor yaparak ileride ters üçgen vücut şekline ulaşabilir miyim?

Genetik önemli bir faktör kasların bağlantı noktaları gibi şeyler tamamen genetiktir ancak bodybuildingle uğraşarak vücuduna iluzyon katabilirsin başla zaten ilk defaysa değişimi kısa sürede hissedeceksin

Hocam bende 14 yaşındayım spora başlamayı düşünüyorum acayip güçsüzüm birisi bana vursa zar zor karşılık veririm hep yeniliyorum nasıl güçleneceğim?

Dövüş sporları ve Fitness sporlarının arasında fark var. Eğer kendini savunmayı öğrenmek istersen savunma sanatları öğren çünkü önemli olan %80 teknikdir ama fitnessda da hem kas inşa edebilir hem güçlenebilirsin kendi tercihin

Tamamen genetik değil. Ancak etkisi büyük. Şunu unutma hangi genetikte olursan ol vücudun eski halinden daha estetik olacak. Omuz göğüz açın büyükse üst vücut genetiğin sağlam olur. Alt vücut çalıştıkça belli olur önden yorumlanamaz.

Vücut şeklinin genetiği çalıştıkça belli olur. Spor yapmamış birinin istediği fiziğe kavuştuğunda nasıl görüneceği önceden belirlenemez.

hocam bende 14 yaşındayım spora başlamayı düşünüyorum acayip güçsüzüm birisi bana vursa zar zor karşılık veririm hep yeniliyorum nasıl güçleneceğim
Uzun zamandır boks yapıyorum lakin boyuma oranla çok zayıftım ve çelimsiz bir görüntüm vardı. Fitness'a başlayıp kilo aldım kas yaptım şimdi halimden memnunum. Eğer kendini güçsüz görüyorsan bir yerden başlamak zorundasın, 2 spor birden zor olabilir önce hangisini seçeceğine karar ver.

Kendimden örnek vereyim boy 1.86 fitness a başlamadan önce 60-61 kiloydum iskelet gibiydim lakin köprücük kemiğim genişti ne kadar zayıf olsam da omuzlarım geniş duruyordu yani.
2 yıldır fitness a gidiyorum şuan 83 kiloyum hem omuzum eskisine göre çok çok daha genişledi, tişört falan giydiğimde omuz ve trapez direkt belli ediyor sağlam duruyor. Tamamıyla üçgen vücut için sadece bunlar yetmez büyük sırt ve kanat kasları lazım üstüne de ince bir bel. Sırt halledilir fakat bel daha çok genetiktir, her kilo alışınızda beliniz kalınlaşıyor ise zor olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı