Vücuttaki yağ oranını azaltmak için beslenme programı nasıl olmalı?

Kroxe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 15 yaşına gireceğim 170'im ve 68.5 kiloyum. Yag oranim tahminen %25 üstü. Yağ oranımı düşürmek istiyorum haftada 4-5 gün ağırlık kaldırıyorum. Her gün 30dk kardiyo yapıyorum. Kendime şöyle bir beslenme programı yaptım. Sizce uygun mudur?

Kahvaltı:
2 haşlanmış yumurta.
Domates, salata.

Spordan önce.
100gram pirinç, makarna.
150gram haşlanmış tavuk.
Salata.

Spordan sonra.
50gram pirinç, makarna.
150gram haşlanmış tavuk.
Salata.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir taslak hazırlamışsın aslında ama total olarak kaç kalori olduğunun da hesabını yaparsan iyi olur. BMR değerin- 500 ile başla sonra kilo vermen durunca ,-500 -500 diye git. Aldığın kalorilerin yüzde 50-60'nın karbonhidratlardan karşıladığından emin ol. Ve kalorileri bir an da dibe çekme. Kalorilerin çok düştüğü halde kilo vermen durduysa karbonhidrat döngüsü diyetine geçebilirsin süreç esnasında beni etiketleyip yardım da isteyebilirsin ben böyle yüzde 30'dan 15 civarına çektim. Sen de yaparsın.

Güzel bir taslak hazırlamışsın aslında ama total olarak kaç kalori olduğunun da hesabını yaparsan iyi olur. BMR değerin- 500 ile başla sonra kilo vermen durunca ,-500 -500 diye git. Aldığın kalorilerin yüzde 50-60'nın karbonhidratlardan karşıladığından emin ol. Ve kalorileri bir an da dibe çekme. Kalorilerin çok düştüğü halde kilo vermen durduysa karbonhidrat döngüsü diyetine geçebilirsin süreç esnasında beni etiketleyip yardım da isteyebilirsin ben böyle yüzde 30'dan 15 civarına çektim. Sen de yaparsın.
Bu yazdığım yemek listesi toplam 700kalori ne ile arttırıcam tam bilmiyorum 18gr yağ 40-50gr karbonhidrat 88gr protein bu listeye ne eklemeliyim kalori için yada iyimi? Ağustos ayında 78ile başlamıştım 68e düşürdüm ama yağ oranım çok fazla.

Düzeltme:Kilo vermen durabilir demişsiniz fakat ben kilo vermek istemiyorumki kilom gayet normal. Hergün bu şekil beslenirsem yağ yakarmıyım? Yorum yazdığınız içinde teşşekür ederim

@elegiac Hocam bakar mısınız yazdığıma.

Son düzenleme:
Bu yazdığım yemek listesi toplam 700kalori ne ile arttırıcam tam bilmiyorum 18gr yağ 40-50gr karbonhidrat 88gr protein bu listeye ne eklemeliyim kalori için yada iyimi? Ağustos ayında 78ile başlamıştım 68e düşürdüm ama yağ oranım çok fazla.
700 kalori ne dostum bunla beslenmen eklem ve hormon sağlığını etkileyecektir. Diyete yeni başladığını varsayarak düzgününü atacağım.
Düzeltme:Kilo vermen durabilir demişsiniz fakat ben kilo vermek istemiyorumki kilom gayet normal. Hergün bu şekil beslenirsem yağ yakarmıyım? Yorum yazdığınız içinde teşşekür ederim
Yağ yakmak işte kastım o, aynı şey olmadığını ben de biliyorum. Her gün yapsan yağ yakarsın ama 1-2 ay sonra metobolizman buna alıştığında ne yapacaksan daha da mı düşüreceksin? En dibe çekmişsin zaten kalorileri tıkanırsın sonra.
1729311080296.png

Egzersiz yapmayasan gün boyu otursan bile yakacağın kalori 1678. 4-5 egzersiz yaptığın için bu değer senin için 2478. Bunu 2500 olarak referans al -500 -500 diye git. 1-1.5 ay 2000 aldın baktın yağ yakımı durdu. 1500'e düş sonra durana kadar almaya devam et. Ama 1000'e düşme. 1000'e gelene kadar yüzde 20'nin aşağısına zaten gelirsin. O zaman tekrar görüşelim. Sonra sana karbonhidrat döngüsü diyetini açıklarım. Sabırlı ve istikrarlı olman en önemlisi. Agresif bir yağ yakım diyeti kısa süreler için uygundur. Bu da senin için uydun değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı