WannaCry'dan nasıl kurtulunur?

Öncelikle arkadaşım bana format attıklarını fakat PC'yi açtıklarında masaüstü'ne gelmesi gerektiğinde direk hani o para istedikleri ekran varya oraya aktarıyor
Format atmayı bilmeyen kişilere attırmış o zaman. Temiz kurulum yapmalarını söyle kim yapıyorsa Formatı da bellek ile değil DVD ile yapsınlar.

Fortinet bu konuda aşırı yavaş. En son Wanna Cry için veritabanlarını güncelleyeceklerini açıkladılar ama ses seda yok gibi.
Bazı server güvenlikleri dediğiniz gibi çok dikkatli değiller artık. Bulaşma sebeplerinden biri de bu zaten server güvenliği sağlayan sağlam bir kuruluş kalmadı nerdeyse. Adı tanındık olduğundan çoğu kişi hala server güvenliklerini onlara teslim etmişler. Kendi IT çalışanını tutsalar daha yararlı olacak şirketler.

Format atmayı bilmeyen kişilere attırmış o zaman. Temiz kurulum yapmalarını söyle kim yapıyorsa Formatı da bellek ile değil DVD ile yapsınlar.

Bazı server güvenlikleri dediğiniz gibi çok dikkatli değiller artık. Bulaşma sebeplerinden biri de bu zaten server güvenliği sağlayan sağlam bir kuruluş kalmadı nerdeyse. Adı tanındık olduğundan çoğu kişi hala server güvenliklerini onlara teslim etmişler. Kendi IT çalışanını tutsalar daha yararlı olacak şirketler.
@Murat5038 Hocam onu sormadım ama format işe yaramadı dedi. Biraz baktığımda da format işe yaramıyormuş diye okudum. Artık HDD değiştirmiş bile yapacak bir şey yok.

Virüs hakkında pek bilgim yok ancak şuan etraf bu haberle çalkalanıyor.
Tavsiyem/Önerim:
1-) Verileriniz önemli değil ise tamamen 0 dan format sizi kurtarabilir.(Format attıktan sonra sisteminizi sürekli güncel tutun.)
2-) İçinizin tamamen rahat etmesi için yeni bir HDD ya da SSD temiz bir format ve güncel bir sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rant sağlamak isteyenlerin yalanlarından.
Hocam format atan ben olmadığım için fazla bir şey bilmiyorum. Bana sadece format işe yaramadı HDD almaya gideceğiz babam ile dedi. Yani bu internette ''Format işe yaramıyor'' sözleri yalan mı?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı