WannaCry'dan nasıl kurtulunur?

Uzun süredir masaüstü bilgisayarımda internet yok. Yani windowsun güncellemelerini indiremedim haliyle. Korunmak için yapabildiğim tek şey SMB 1.0'ı kapatmak oldu. Bilgisayardaki binlerce resim ve önemli hatıraların olması, bu virüse karşı beni daha da tedirgin ediyor. Tüm resim ve belgeleri internete bağlamadan USB'ye aktarmayı, daha sonra temiz kurulum ile bilgisayarı formatlayıp öyle internete bağlamayı düşünüyorum. Şu an kullandığım laptopa en ufak bir şey indirdiğimde bile dosyayı açmadan virüstotalde taratıp, öyle açıyorum. Sanırım düşündükçe güvenlik takıntısı haline geliyorum:kararsız: @Murat5038

Bu kadar da abartmaya gerek yok sanırım. Verilerini yedekle, Windows 10 kullan, iyi bir güvenlik programı yükle, bilinçli kullanıcı ol. Tek fidye virüsü bu değil. Bu kadar çok duyulmasının nedeni ise hızlı yayılması bence.

O güvenlik takıntısı değil bilgisizlik oluyor maalesef :) O kadar şey yapacağına bir tane AV yüklemen ve her taktığın flashı taratmak yeterlidir.
Haklısınız. Şimdi bilgisayara bir bakıyordum da, süresi geçmiş olan deneme sürümü bir eset ve malwarebytes yüklü. Dediklerinizi sürekli yapıyorum fakat eset işe yaramaz sanırım :) Bilgisayar yüzlerce ölü program dolu ve ağır çalışıyor. Temizlemeye çalışsam tünelin ucu gözükmez:ROFL: Dediğim gibi bir format lazım. Ondan sonra daha işlevi olan bir AV yükleyeceğim.

Kurtulsanda dosyaların silinmiş olacak. Çözüm şu ; Öncelikle bilgisayarını güvenli modda çalıştır masaüstünde wannacry ile ilgili olduğu düşündüğün herşeyi sil. Sonra masaüstünde TaskData diye bi klasör olcak onuda sil. Sonra Pictures diye bi klasör var, ondan sadece wannacry.exe olan dosyayı sil.
Sonra Regedit'e gir HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Run
Run'a 2 kez tıkla sağ tarafta default dışındaki herşeyi sil. Sonra başlata çalıştır yaz. Çalıştırada %appdata% yaz. Sonra appdata'dan Local klasörüne gir. PleaseReadMe diye bi klasör olcak ondan sonraki herşeyi sil. Sonra temp klasörünün içindeki herşeyi sil. Ama içindeki sakın klasörü silme. Sonra güvenli moddan çık. Bilgisayarını kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı