Warzone 2.0 "Hueneme - Concord" hatası

dante1465

Centipat
Katılım
3 Temmuz 2022
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar oyunu baslatirken bu sekilde bir hata aliyorum.
DNS degistirmeyi ve routerimi resetlemeyi denedim ama sorun cozulmedi.
 
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Port açtım, Firewall'da açtığım portlara izin verdim, UPnP'yi açtım ama değişen bir şey yok. Sadece telefondan hotspot açınca bağlantı sorunu çözülüyor o da can sıkıcı.
 
Bu "Hueneme Concord" hatası oyun tarihinde karşılaştığım en sinir bozucu hata olabilir denemediğim bir çözüm yolu kalmadı yapılabilecek somut her yolu denedim ama yok çözülmüyor. Bu sorunu çözen gamer ne büyük gamer, çok büyük ihtimalle bu sorunu alan oyuncular olarak Activison'nun bir sonraki güncellemesini beklemek zorundayız sorun ancak öyle çözülecek gibi duruyor.
 
Hocam bunu kablolu bağlantıda mı yaptınız? Eğer kablosuz bağlantıda telefon interneti vs de yaptıysanız orada zaten problem olmuyor girebiliyorum.
Kablosuzda yaptım. Mobil veriyi denemiştim çalışıyordu lakin sonrasında wifi deneyince çalışmamıştı. Bende en son wifideki tüm kanalları kapatıp yeniden açtım düzeldi sorun.
 
Kablosuzda yaptım. Mobil veriyi denemiştim çalışıyordu lakin sonrasında wifi deneyince çalışmamıştı. Bende en son wifideki tüm kanalları kapatıp yeniden açtım düzeldi sorun.
Bu sorun gerçekten yordu ya kablolu modem bağlantısında hiç bir şekilde hiç bir yerde çözüm bulamadım bulamıyorum ne denersem olmadı ne yaptıysam çözemedim delireceğim.
 
Sorunun etrafından dolaşacak bir yöntem buldum. Şöyleki:

1- Mobil hotspot ile bağlanın.
2- Oyunu açın. İlk yüklemelerde "waiting for networking" aşaması geçip gittikten sonra hotspot kapatın ve ev internetine dönün.
3- Geriye kalan son yüklemelerin geçmesini bekleyin. Oyun menüsü geldiğinde sorunu atlattınız demektir.

Bu şekilde ev interneti ile oyunu oynayabilirsiniz. Bu kalıcı bir çözüm değil yani her seferinde oyunu başlatırken bu numarayı yapmalısınız. Nedendir bilmiyorum ama sadece oyunun ilk yüklemesinde bazı kişilerde bağlantı sorunu meydana geliyor. Bu oyundan kaynaklı mı kullanıcının modem ayarlarından mı bilmiyorum.

Benim çözümüm bukadardı. Gönderinin bundan sonrası sorularımı sormak için kullanıcağım.

5GHz'i kapatıp çözen arkadaşlar, bende kapadım sadece 2.4GHz'i bıraktım yine de çözülmedi.
Sizde UPnP etkin mi, değil mi?
port yönlendirme yaptınız mı, yoksa hiç bir yönlendirmeniz yok mu?
Windowsunuzda teredo etkin mi değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı