Bu konuya ben daha önce yazmıştım gene yazayım, bu hatanın tek çözümü kartı iade edip NVIDIA marka ekran kartına geçmek. AMD kartlarda bu sorun eskiye nazaran çok azalmış olsa da hala devam ediyor. NVIDIA'da daha az sorun ve problem çıkmasına rağmen sırf biraz daha ucuz diye AMD alıp böyle hatalarla uğraşmayın giden zamanınıza ve paranıza yazık. Ben 200 TL ucuz diye RX590 almıştım zamanında ve kartı iade edene kadar pişman oldum NVIDIA almadığım için. RX590 ile 2 ay uğraşıp sonra 1660 Super'e geçtim, rahatım.
Bu forumda bana "Sapphire alsan böyle olmazdı dandik almışsındır" dediler RX590 S.E almıştım halbuki, "Güç kaynağın yetersizdir" dediler 550W taş gibide yetiyor tam yükte, "RAM'lerin dandiktir, anakartın iyi değildir" dediler onlardan da bir şey çıkmadı. Kullanıcılar adeta ekran kartının kendisi hariç tüm donanımlarıma çamur attı ve bu lafları bana derken bana fanboy dediler
. Kartı iade edeceğimi söylediğimde de "Boşuna gönderiyorsun iadeden geri dönecek kart, sorun senin donanımlarında" dediler ve kartım tek seferde iade oldu. Sanırım kartın test edildiği servisin donanımları da bozuktu... Ryzen+NVIDIA GPU kombosu yapın geçin.