Wayland Linux dağıtımı önerisi

Merihos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Şu an Linux Mint kullanıyorum ancak X11 kullandığından oyunlarda çok ekran yırtılması oluyor, internetteki bütün çözümleri denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Bu yüzden yeni bir dağıtıma geçmek istiyorum.

Linux'a başlangıç derecesinde hakimim diyebilirim, sadece oyun oynamak için kullanıyorum (Intel driverları Linux'ta daha iyi). Mint'ten önce Fedora kullandım ama çok karışık gelmişti. Bana hangi dağıtımları önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şu an Linux Mint kullanıyorum ancak X11 kullandığından oyunlarda çok ekran yırtılması oluyor, internetteki bütün çözümleri denedim ancak hiçbiri işe yaramadı. Bu yüzden yeni bir dağıtıma geçmek istiyorum.

Linux'a başlangıç derecesinde hakimim diyebilirim, sadece oyun oynamak için kullanıyorum (Intel driverları Linux'ta daha iyi). Mint'ten önce Fedora kullandım ama çok karışık gelmişti. Bana hangi dağıtımları önerirsiniz?

Zorin OS.

Fedora.

O kadar da karışık değildir ben de kullanıyorum.

Bunu unutma tüm Linux'ler aynıdır sadece masaüstü görünümü ve arkada ne yaptıkları farklıdır.

Bunu unutma tüm Linux'ler aynıdır.

Bu kısma tam olarak katılmıyorum, boş gelen bir dağıtımdan alacağın performans ile aşırı dolu gelen bir dağıtımdan alacağın performans aynı değildir ki Fedora ise her nasıl başarıyorsa stabil olduğu kadar ağır bir deneyim sunuyor.

Zorin OS Allah'a emanet bir dağıtım, her sistemde düzgün çalışacak diye bir şeyi yok, NVIDIA GPU üzerinde sorunlu çalıştığı için Intel GPU'ya geçmiştim ancak yine aynı şekilde kararsızlığı devam ediyordu.

Wayland destekli DE'ler genel olarak belli. Plasma ve GNOME bunlar arasında öne çıkanlar. GNOME için Ubuntu, plasma için ise Kubuntu veya KDE Neon kullan.

@Maomao diyiyorum ya arkada ne yaptıkları farklıdır.

@909147 hayır çekirdek ve yaptiklari ayni birisi fazla gosterisli birisi de normal ama arkada dönen seyler aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı