Wayland Linux dağıtımı önerisi

Ubuntu veya Fedora.

Ek olarak Mint'in Cinnamon sürümünde deneysel Wayland özelliği zaten bulunuyor. Şifre girme ekranında seçmen yeterli.

O kadar da karışık değildir ben de kullanıyorum.

Bunu unutma tüm Linux'ler aynıdır sadece masaüstü görünümü ve arkada ne yaptıkları farklıdır.
Fark olmasa bu kadar farklı dağıtım tabanı ortaya çıkmazdı. Dediklerin bir dağıtımı taban alan dağıtımlar için bazı şartlarda geçerlidir (Debian tabanlı dağıtımlar bana göre birbirinin aynısıdır mesela, Ubuntu hariç.) ancak taban dağıtımlar (Arch, Debian, Void...) birbirinden çok farklı deneyim sunarlar. Benzer olanlar belirli dağıtımı taban alarak hazırlanmış dağıtımlar olur çünkü genelinde yazılım bilgisi bile olmayan insanlar tarafından yapılırlar. Masaüstünün aynı olması da her şeyi aynı yapmaz. Sunduğu varsayılan ayarlar bile çok değiştirir. GUI'den bahsetmiyorum, masaüstü ortamlarının configlerini incelersen ne kadar detaylı ayarlar olduğunu ama hepsinin GUI olarak sunulmadığını görürsün.
Arch, Fedora ve Debian'da GNOME masaüstü kurduğunda 3'ünde de çok farklı deneyim yaşarsın. Sürümler de ayarlar da buna etki eder. Son kullanıcı olarak düşününce dediğiniz olabilir ama bilgili bir kullanıcı farkları rahatlıkla kavrar.

Son düzenleme:
Ek olarak Mint'in Cinnamon sürümünde deneysel Wayland özelliği zaten bulunuyor. Şifre girme ekranında seçmen yeterli.
Deneysel olduğundan çoğu özellik desteklenmiyor. Mesela klavye düzenini değiştiremiyorum.

Cevap verenlere teşekkür ederim. Fedora KDE kullanacağım, Workstation tablete benziyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı