WD Black SN750 düşük yazma hızı

Burakcdemir

Hectopat
Makaleler
1
Bugün geldi, taktım ve format attım. Crystal mark değerleri şu şekilde, şu an Windows 10 yeni kurulu ve bir sürü güncelleme yapıyor, ayrıca bir tane BIOS güncellemesi var. Bu sebepten ötürü yazma hızı düşük gelmiş olabilir mi? Okuma hızında bir problem yok. 3470/2600 normalde.

Dosya Ekleri

• 246.png
    246.png
    21,6 KB · Görüntüleme: 132
Güncellemeler bir bitsin, diske dosyalar yazılıyor bu esnada. Sistem tamamen hazır hale geldikten, sürücüler tamamlandıktan sonra bir test daha yaparsın.

Hocam bir de AIDA ve HD sentinelde lifetime writes kısmında 220 GB gözüküyor fotoğraf atayım, iki kere format attım bugün bir hatadan ötürü ama bu değerler normal mi?

Dosya Ekleri

• 236323.png
    236323.png
    28,3 KB · Görüntüleme: 128
@Burakcdemir bu programları kullanmadım. WD'nin kendi programı veya CrystalDiskInfo iyidir.

Okuma yazma değerleri normal şu an. Sıcaklık boşta 50 derece olması normal mi M.2'ler çok serin çalışmıyor gerçi ama bilemedim. Yazma testinde 65'e kadar çıktı. Yükte 65 boşta 50 ortalama. Yazılan toplam yani lifetime write bölümü 482 GB, diğer programlarda da öyle gözüküyor. Bir ton güncelleme yükledim program kur kaldır derken çok hızlı bir şekilde arttı iki saat içinde 200 GB'lardan 482'ye. Normal herhalde.

Dosya Ekleri

• 23532.png
    23532.png
    43,2 KB · Görüntüleme: 122
Okuma yazma değerleri normal şu an. Sıcaklık boşta 50 derece olması normal mi M.2'ler çok serin çalışmıyor gerçi ama bilemedim. Yazma testinde 65'e kadar çıktı. Yükte 65 boşta 50 ortalama. Yazılan toplam yani lifetime write bölümü 482 GB, diğer programlarda da öyle gözüküyor. Bir ton güncelleme yükledim program kur kaldır derken çok hızlı bir şekilde arttı iki saat içinde 200 GB'lardan 482'ye. Normal herhalde.

Bu kasanla ilgili benim B550-A Pro anakartın M.2 yuvasında duruyor ve üzerinde anakartın kendi heatsinki var 33 derece civarı çalışıyor boşta. SSD benchmark programları da bayağı GB kullanır test yaparken mecbur kalmadıkça yapmana gerek yok.

Bu kasanla ilgili benim B550-A Pro anakartın M.2 yuvasında duruyor ve üzerinde anakartın kendi heatsinki var 33 derece civarı çalışıyor boşta. SSD benchmark programları da bayağı GB kullanır test yaparken mecbur kalmadıkça yapmana gerek yok.

Bende ASUS B450 Pro var. Kendi soğutucusu yok M.2 yuvalarının. Şunu gördüm incelemesi ve kullanıcı yorumları var en az 5-6 derece fark ediyormuş. Sence alınır mı?

Disk sürücüsünü yükleyin ve varsa Firmware güncellemesi yapın. Sistem hazır olduktan sonra bir kez yeniden başlatıp testi gerçekleştirin. Ayrıca Smart verilerine göre disk yeni, bir sorun gözükmüyor.

Teşekkürler veriler şu an normal. Sadece boşta 45-55 arası yükte de 67'ye çıkması biraz fazla geldi. Pasif bir soğutucu almayı düşünüyorum 5 derece 5 derecedir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı