Daha fazla
Şuanki çalıştığım şirkette her iki alanda da aktifim.Herkese selam. İki alana da eşit mesafede olan biri için soruyorum bu soruyu.
Şu an bu iki alandan birini seçecek olsaydınız, tercihiniz hangisinden yana olurdu?
Nedenleriyle birlikte yazarsanız çok sevinirim.
Web uygulamaları sadece tasarımdan oluşmaz. Arka planda tonlarca sistemleri olabilir. Loglama, cache, kuyruk yapıları, veritabanı, file management, DevOps işlemler vs.
Buna benzer mobil de de servisler olabiliyor. Mesela bizim şirkette C++ ile yapay zeka geliştirdik.Bunu React Native projesine uygun hale getirdik vs. Bunlar tasarımlık işler değil.
Android veya mobil geliştiricileri API servislerine girmezler. Onların amaçları; uygulamayı stabil tutmak, UI&UX tasarımlarını gerçekleştirmek vs.
Öte yandan bir web geliştiricisi ise arka planda çalışan mikroservisler, cron işlemler, veritabanı işlemleri, tasarımlar, CLI projeleri, socket işlemler vs tonla servis yazabilirler. Artı olarak sunucuda çalışan işlemler için tonla yazılımlar da geliştirebilirler.
Ben business ve logic işlemlerden hoşlanıyorum. Bu sebeple web-backend tarafını seçerdim.
Eğer web geliştiriciliğinden kastın frontend (html-css-js) kısmı ise mobil alanı tercih ederim.
Not: Bu dediklerimden mobil tarafta logic ve business yok sanmayın. Backend kadar olmasa da yine logic işlemler var. Fakat mobilde önemli kısım tasarım diyebilirim.