Web geliştirmenin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Web tasarımdan kaynaklanan bir teklif değil ama, kimse gel css n iyi gel html n iyi veya jsn iyi demiyor.
Neyden kaynaklı peki? Bu alanda çok iyiyim diyorsunuz, ondan dolayı değilse başka neyden dolayı olabilir?

Vallahi Türkiye'de yapay zekayı kullanacak teknoloji anca bir 10 yılı bulur. Devlet dairelerinde ki kullanılan sistemleri görsen bune dersin. Hala çoğu site PHP kullanıyor. İllaki ileride yeni teknolojiler çıkacaktır web alanında da. Eğer iyi bir react vs öğrenirseniz gayette güzel paralar kazanır ileri de kendini geliştirir yurt dışında da iş bulursunuz.
Teşekkür ederim cevabınız için :)

Tamam reis, sen html,css,js,php devam et. kolay gelsin hayırlı bayramlar.
Pardon anlamadım? İnsan gibi bir şey soruyorum burada öğrenmek için. Verdiğin cevaba ve üsluba bak. Alanımda çok iyiyim, iş teklifleri geliyor falan diyorsun. Sonra da diyorsun ki alanımda iyiyim diye bu teklifler gelmiyor, ben de başka nelerin etkili olduğunu soruyorum. Biraz fazla kendini beğenmiş biri olabilirsin sanırım.

Eskiden frontend denince insanların aklına tasarım geliyordu, ama artık tasarım olarak düşünmemek gerekiyor. JavaScript gerçekten o kadar çok topluluğa ulaştı ki, bu dil ile birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Hatta bir pos cihazında bile kullanılmıştı. Demem o ki website olarak değil webapp olarak düşünmek gerekiyor. Mesela excel gibi ofis araçlarını, çizim araçlarını, online converterları düşünün. Bunların tasarımdan daha ziyade işlevleriyle ilgileniyoruz.
Web alanının geleceği de tam olarak bu artık.

İşlevsellik öne çıktığı için yeni teknolojiler tasarımdan ziyade JavaScript dilinin gücüne dayalı çıkmakta. Babel, poly, webpack, TypeScript vs bunlar js geliştikçe çıktılar. Benim için web geliştirme = JavaScript dir.

Eskiden frontend denince insanların aklına tasarım geliyordu, ama artık tasarım olarak düşünmemek gerekiyor. JavaScript gerçekten o kadar çok topluluğa ulaştı ki, bu dil ile birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Hatta bir pos cihazında bile kullanılmıştı. Demem o ki website olarak değil webapp olarak düşünmek gerekiyor. Mesela excel gibi ofis araçlarını, çizim araçlarını, online converterları düşünün. Bunların tasarımdan daha ziyade işlevleriyle ilgileniyoruz.
Web alanının geleceği de tam olarak bu artık.

İşlevsellik öne çıktığı için yeni teknolojiler tasarımdan ziyade JavaScript dilinin gücüne dayalı çıkmakta. Babel, poly, webpack, TypeScript vs bunlar js geliştikçe çıktılar. Benim için web geliştirme = JavaScript dir.
Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu söylediklerinize benzer şeyleri daha önce de başka yerlerde okumuştum ancak sosyal medyada karşıma öyle yorumlar çıkıyor ki, çalışma motivasyonumu düşürüyor bazen. O yüzden burada da sormak istedim. Sağ olun tekrar

Anladım, çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu söylediklerinize benzer şeyleri daha önce de başka yerlerde okumuştum ancak sosyal medyada karşıma öyle yorumlar çıkıyor ki, çalışma motivasyonumu düşürüyor bazen. O yüzden burada da sormak istedim. Sağ olun tekrar.

Merhaba ben de 3 aydir web gelistirme ogrenme surecindeyim, benim gibi yeni kisilerle arkadas olmak istiyorum.

Web geliştirmenin geleceği şu anlık var olsa bile bundan sonraki seneler için insan ihtiyacına gerek duyulmiyacağı aşikar neden senin için işini eksiksiz halledecek bir program varken zamandan ve eksiklikden tasaruf edebilecekken insanlara başvurulsun bu sadece yapay zekanın ufak çaplı ilerlemesinden ötürü ortaya çıkan bir sonuç daha ilerisini düşünürsek bu alanda programcılara ihtiyaç duyulmayacak seviyeye geleceğini öngörmek zor değil.

Meslek lisesinde bilişim öğrencisiyim, bu alanda çok iyiyim, fakat bir işime yaramıyor :)
Hangi lise acaba? Şu LGS ye çalışmayıp serserilik yapanların puan bulamayınca gittikleri liseye giden birisi demiyordur umarım 😅

Web tasarımdan kaynaklanan bir teklif değil ama, kimse gel css n iyi gel html n iyi veya jsn iyi demiyor.
Mülakata girerken size onlarca yazılımla ilgili sorular soruyorlar. **BİLGİNİZ** ile bir site tasarlamanı bile istiyorlar. Siz öyle sanın. Hiç bir bilginiz yok boş boş konuşuyorsunuz.

Şu an sektörde herkes kendine bir web sitesi istiyor. Bizim okulda hoca var o bile kendine bom boş bir site yaptırmış her ay hosting ödemekten bıkıp gidip kapattırdı sonra siteyi. İnternet siteleri çok önemli bir yere sahip bundan dolayı bence geleceğin dillerine JS,HTML,CSS koyabiliriz : )

Merhaba ben de 3 aydir web gelistirme ogrenme surecindeyim, benim gibi yeni kisilerle arkadas olmak istiyorum.
Ben de yeni başladım. 1 Haftadır öğreniyorum HTML dilini söktüm diyebilirim : = )

Hangi lise acaba? Şu LGS ye çalışmayıp serserilik yapanların puan bulamayınca gittikleri liseye giden birisi demiyordur umarım 😅
Şuan Lise nin adını ve gittiğim bölümün puanını söylerdim ifşalanmaya gerek yok. 88 obp 350 puan aldım 4 yıl önce. umarım açıklayıcı olmuştur.

Hiç bir bilginiz yok boş boş konuşuyorsunuz.
Hahahaha 25 yaşında birinin çok zoruna gitmiş anlaşılan, siz öğrenmeye devam edin HTML CSS arka plan rengini değiştirme falan sjsjjs, bakalım ne işinize yaracak bunu zaman gösterecek. Cahil.

Şuan Lise nin adını ve gittiğim bölümün puanını söylerdim ifşalanmaya gerek yok. 88 obp 350 puan aldım 4 yıl önce. umarım açıklayıcı olmuştur.

Hahahaha 25 yaşında birinin çok zoruna gitmiş anlaşılan, siz öğrenmeye devam edin HTML CSS arka plan rengini değiştirme falan sjsjjs, bakalım ne işinize yaracak bunu zaman gösterecek. Cahil.
Çok haklısın üstat. Cahilim ben ühühühü. Hiç bir şey yapamıyorum HTML ile en iyisi sensin şuan çok pis ağlıyorum ühühühü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı