Web programlama kursları izleye izleye mi öğrenilmeli?

• Konuyu başlatan polS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 482

polS

Picopat
Daha fazla  
Selamlar,

Web programlamaya başladım. Sizlere sorum var. Sizce istediğimizi yaparken mi öğrenmiş olmak daha iyi yoksa kursları izleye izleye öğrenmek mi daha iyi olur? Açıkçası kursları izlerken biraz sıkılıyorum o yüzden böyle bir soru sormak istedim. Seviye olarak da HTML sayfası açıp, içerisine yazılar, resimler, listeler ekleyebiliyorum. Daha yeni başladım sayılır.

Temeli videolardan alın sonra ise kendinizi kodların içine atın bir tık zor yoldur ama öğrenmesi keyiflidir severek yaptığın zaman bu neymiş diye araştırıyorsun sonra ise kendin yapmaya çalışıyorsun anlatıcının yaptığını yapmak yerine temel için videolar izle sonrasını bayağı gezgin bir turist gibi her şeyine bakıp incele öğren.

Bence video izlemektense aklınıza bir websitesi hayali getirin ve onu yapmaya çalışın. Sonra yapamadığınız her şey için Google'a gidip "how to..." yazıp araştırın. Böyle böyle daha çok gelişirsiniz. Video izlediğinizde orada gördüklerinizi istemsizce kopyalarsınız her zaman.

HTML ile ilgili internette hem Türkçe hem de İngilizce binlerce kaynak var. Temelleri öğrenip elementlerin görevlerini ve kullanım yerlerini biliyorsan yapacağın şeyi yazmaya çalış, hata aldığın yerde aldığın hatayı araştırmaya başla. Video olur, forumlarda verilen cevaplar olur.

İlla kurs almana gerek yok. HTML ve CSS öğrenmek için internetteki binlerce kaynağı kullanabilirsin. Kurslarda zaten elementlerin ne iş yaptığını anlatıyor adam, web sitesinde yazan şeyleri okuyup uyguluyor. Flexbox kullanımı gibi şeylerin videolarını izleyebilirsin daha kafana yatması için.

Ayrıca kafandaki şeyi önce tasarıma döküp sonra koda dökersen rahat edersin. Tasarıma dökmek içinse Figma'yı öneririm. Önce yapmak istediğin şeyi tasarlayıp sonrasında koda dönüştürmek her zaman daha mantıklı ve olması gerekendir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı