Web sitesi yapan freelancerlar müşterilerine web sitesini nasıl teslim ediyor?

miracim

Hectopat
Katılım
30 Mart 2021
Mesajlar
47
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Tam hangi konuya girer bilmiyorum.

Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama şöyle söylemek istiyorum ben bir Node.js projesi yaptım hadi diyelim içinde TailwindCSS ve React kullandım. Müşterime bunu Build hali ile teslim etmem yeterli mi? Sunucuyu ben mi kurmalıyım? Bionluk gibi web freelancer sitelerinde tasarımlar satılıyor o tasarımlar aynı şekilde Build edilerek mi müşteriye teslim ediliyor çok fazla kafamda soru var bir türlü cevabını bulamadım.
 
Sunucuya kendi bilgisayarına kurması gerekmiyor mu? Siz Tüm dosya hali ile atmanız yeterli olabilir.
 
Html ve landingpage tasarımları genelde FTP'ye dosyalar atıldığında çalışacak sistemler olduğundan genelde bu tarz projeler için dosyaların teslim edilmesi yeterli olsa da bionluk gibi sitelerde anahtar teslim satış yapan çok fazla kişi var. Bunlar büyük ihtimal sipariş veren kişinin hosting hizmetine kurulumu da yapıyorlardır. Daha komplike, SQL içeren, içerik girilecek siteler, WP tabanlı projeler vb. için bence kurulum yapmak + değer sağlar. Burası rekabet ortamı, açıkçası site kurmak en fazla (kodlama hariç) 15 dakika alacak bir iş, müşteriyi memnun etmek için hosting hizmetini kendisinin alması şartıyla kurulum da yapılabilir, ben olsam yapardım.
 
Demek istediğin developer müşteri için tüm her şeyi kusursuz hale getiriyor ve sonda müşteriye bilgileri veriyor (şifre, kullanıcı adı gibi) galiba.

HTML ve landingpage tasarımları genelde FTP'ye dosyalar atıldığında çalışacak sistemler olduğundan genelde bu tarz projeler için dosyaların teslim edilmesi yeterli olsa da bionluk gibi sitelerde anahtar teslim satış yapan çok fazla kişi var. Bunlar büyük ihtimal sipariş veren kişinin hosting hizmetine kurulumu da yapıyorlardır. Daha komplike, SQL içeren, içerik girilecek siteler, wp tabanlı projeler vb. için bence kurulum yapmak + değer sağlar. Burası rekabet ortamı, açıkçası site kurmak en fazla (kodlama hariç) 15 dakika alacak bir iş, müşteriyi memnun etmek için hosting hizmetini kendisinin alması şartıyla kurulum da yapılabilir, ben olsam yapardım.

Sen paket halinde dosyalarını karşı tarafa sunacaksın zaten iş alınırken bunların konuşuluyor olması gerekiyor bazı alıcılar her şeyi senin hazır hale getirip ona devretmeni istiyor.
anladım şimdi teşekkür ederim ilkkez freelancerlık yapmaya çalışıcağımda bilgilenmek istiyordum
 
Kodun geliştirilebilmesi için bütün dosyayı paylaşman doğru olur. (Burada biraz kişisel etiğin düşüncen nedir bilemem.)

Karşında ki sitenin kurulumunu Build almasını ve yayınlamasını bilmiyor olabilir bunun için onunla konuşman daha doğru olabilir.
 
İşi alırken sorman gerek bence. Sunucu bilgisi var mı yok mu? Anahtar teslim mi istiyor yoksa kaynak dosyalar yeterli mi? İkisi için ayrı fiyatlandırma sunup seçenek oluşturabilirsin. Ticarette seçenek her zaman iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı