Web sitesi yapmak için hangi dillere ihtiyacım var?

  • Konuyu başlatan eth
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 688

eth

Hectopat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
3.354
Makaleler
2
Çözümler
9
Kendi ürünlerimi sergilediğim, insanların onlara yorum yapabildiği, almak istediklerinde e-ticaret sitelerine yönlendirecek bir web sitesi yapmak istiyorum. HTML, CSS ve JS dışında hangi dillere ihtiyacım var? Şimdiden teşekkürler.
 
JavaScript CSS HTML yeterlidir.
 
Bu üçü dışında başka bir şeye gerek yok. JavaScript çok büyük nimet fakat öğrenmesi uzun bir yol. Her yere hakim olman gerekli. Günümüzde modern teknolojilere hakim olmak zorundasın, yazılım sektöründe 2-3 yıl geri kaldığında olacakları sen düşün. Örneğin jQuery'nin sonunun geleceğini kim bilebilirdi? Modern frameworkler (React, Vue, Angular) sayesinde web projelerinin performansları inanılmaz arttı.

JavaScript'e tam hakim olduğunu/olacağını düşünmüyorsan React ile devam et. Array, Template Literals vb. önemli konuların hakimiyetini React sayesinde anladım. JSX sayesinde JS içerisinde HTML yazıyorsun. Backend kısmına takılma, çok seçeneğin var. React öğrenirken SSR kısmında Next.js ve Gatsby ile karşılaşacaksın. Next.js pazarlaması çok iyi, büyük ihtimalle "Bunu da istiyorum!" diyeceksin.
Önce adam gibi Frontend kısmını öğren, Backend beklesin. Backend'i de işin içine katmak istiyorum dersen en basiti ve en kullanışlısı Firebase oluyor. Authentication, validation vb. işlemler için Firebase nimet. Daha detaylı şekilde Backend'e de kaymak istersen MongoDB, Node.js, Express.js en popüler üçlü olarak karşına çıkıyor.

Firebase kullanımı en güzel clone projeler yaparak ortaya çıkıyor. Bu ne olur? Bir Instagram clone, bir Twitter clone yaparken Login, Post, Comment, Like gibi bileşenlerin etkileşimini Firebase üzerinden bağlayarak canlı şekilde veritabanına data girişi yapabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı