Web sitesi yapmak için sıfırdan yazılıma nasıl başlanmalı?

senosumsu

Centipat
Makaleler
1
Merhaba, yazılım öğrenmeye sıfırdan başlamak istiyorum. Sıfırdan diyorum çünkü okulunu okumadım, kendim bizzat öğreneceğim. Amacım, insanların gerçekten kullanabileceği bir şeyler yapmak. Bu bir web sitesi ya da mobil uygulama olabilir ama daha çok ilk etapta web sitesi yapmak istiyorum.

Yapay zekâ tarafı şu an ilgimi çekmiyor; daha çok insanların hayatına dokunabilecek, işe yarar bir şey üretmek istiyorum. Aynı zamanda bu alanda kendimi geliştirip ileride yaptığım projelerden para kazanmak istiyorum. Nereden başlamam gerektiği konusunda kafam karışık.

Frontend, Full Stack alanları araştırıyorum ama hangisi benim hedefime daha uygun, emin değilim. Sıfırdan başlayacak biri için hangi alanlara odaklanmam, hangi konuları öğrenmem, hangi siteleri veya Udemy/YouTube kurslarını takip etmem gerekir? Tavsiye, kaynak veya yol haritası paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Merhaba, yazılım öğrenmeye sıfırdan başlamak istiyorum. Sıfırdan diyorum çünkü okulunu okumadım, kendim bizzat öğreneceğim. Amacım, insanların gerçekten kullanabileceği bir şeyler yapmak. Bu bir web sitesi ya da mobil uygulama olabilir ama daha çok ilk etapta web sitesi yapmak istiyorum.

Yapay zekâ tarafı şu an ilgimi çekmiyor; daha çok insanların hayatına dokunabilecek, işe yarar bir şey üretmek istiyorum. Aynı zamanda bu alanda kendimi geliştirip ileride yaptığım projelerden para kazanmak istiyorum. Nereden başlamam gerektiği konusunda kafam karışık.

Frontend, Full Stack alanları araştırıyorum ama hangisi benim hedefime daha uygun, emin değilim. Sıfırdan başlayacak biri için hangi alanlara odaklanmam, hangi konuları öğrenmem, hangi siteleri veya Udemy/YouTube kurslarını takip etmem gerekir? Tavsiye, kaynak veya yol haritası paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim herkese.
hocam devletin btk akademi diye sitesi var orda ücretsiz kurslar var bitirinfe belgede alıyorsunuz html css öğrenebilirsiniz tasarım ve site için etkileşim içinde js öğrenebilirsiniz

Ben doğrudan bir yol haritası öneremem ama bence bu dönemde geniş kitlelere ulaşmaya çalışmak yerine, belirli topluluklara hitap eden şeyler geliştirmeye odaklanmak daha mantıklı.

Mesela sinemaseverler için bir uygulama, kitap okuyanlar için bir uygulama ya da kitap okumaya yeni başlayanlar için özel bir araç gibi. Böylece farklı ilgi alanlarına yönelik birçok küçük ama değerli ürün ortaya çıkabilir.

Bu yapmak istediğin şeyle ilgili. Örneğin; tanıtım amaçlı statik siteler yapacaksan HTML ve CSS öğrenmen gerekir. Eğer Web Uygulamaları kısmına gireceksen bunların üstüne JS'de öğrenmen gerekir. İşlemen/tutman gereken veriler varsa bunların üstüne DB ve Backend de öğrenmen gerekir. Mobil için belli platforma spesifik ilerlemek istiyorsan Objective-C, Java gibi dilleri öğrenmen gerekir ya da Cross Platform yazarım ben herbirine uğraşamam dersen Flutter, Swift veya React-Native öğrenebilirsin. Bunların Deploy'u için CI/CD'si için zart zurt bir sürü Tool var. Hepsini bir anda öğrenmek imkansız ve yorucu ama bir başlayınca devamı gelir zaten.

Özetle; sen hangi tarafta bulunmak istiyorsan ona göre seçim yapıp ilerleyeceksin. Yol haritası için net bir şey söylemek zor ama hiçbir şey yapamıyorsan Youtube'da bir sürü ücretsiz ve kaliteli içerik var bunlarla ilgili. İngilizcen varsa zaten hiç Türkçe içerikler ile vakit kaybetme, direkt dal ve öğren. Dil ve bu işin eğitimi olmadan çok kör ilerlersin onu da belirtmek isterim. Hani şimdi vaktini iyi değerlendirmek için bakmanda elbette bir sakınca yok tabii fakat bunu ilerde meslek olarak yapmak istiyorsan mühendisliğini kazanıp oku. O zaman bazı şeyleri daha net ve hızlı kavrıyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı