Web Tasarıma Yeni Başlamak

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, yüksek ihtimal meslek lisesine gideceğim (ek tercih yaptım, TEB Anadolu adlı okula, 77 kontenjan varmış umarım tutar. Ama çok ümidim yok). Meslek lisesinde seçeceğim bölüm Web Tasarım olacak. Ben daha okula başlamadan önce basit kodlar öğrenmek istiyorum, Java, HTML vs, vs. Bu basit kodları nasıl öğrenebilirim?

Merhaba, yüksek ihtimal meslek lisesine gideceğim (ek tercih yaptım, TEB Anadolu adlı okula, 77 kontenjan varmış umarım tutar. Ama çok ümidim yok). Meslek lisesinde seçeceğim bölüm Web Tasarım olacak. Ben daha okula başlamadan önce basit kodlar öğrenmek istiyorum, Java, HTML vs, vs. Bu basit kodları nasıl öğrenebilirim?
Youtubedan video izleyerek kendini geliştirebilirsin. Veya Udemy üzerinden bunların kursları var belli bir ücret verip onlar ile öğrenebiliyorsun. Önemli olan istekli olman ve pratik yapman bir süre sonra öğrenirsin.

Kanka hevesini kirmak istemem ama öyle hayal ettigin gibi değil. Şöyle yap, kendini WEB tasarıma yönlendirme Universite için yazılım mühendisliği hayali kur. Meslek lisesi ortamından sogayacaksin ve o kadar kafanda kurdugun gibi ciddi olmuyor dersler. Vasat yani. Onun haricinde sadece o bölüm var diye onun hayalini kuruyorsun muhtemelen. Visual Studio indir, basit programlar yapmaya basla 8-16 bit şifreleri ogren, senin yolundan bende geçtim ama su an saldim. Destek yok. En kötü freelance calisirsın, matematiğin kötü muhtemelen yoksa meslek lisesi hayali kurmazdin matematiğin kötüyse şirket hayali vs kurma gideceğin nokta kısıtlı.
Bir de bu gün başlama beynin yanar sinirden aglarsin bundan 3 yıl önce, sadece 1 tane basit şey için 7 saat harcamıştım bas agrisi çabası. :D

Son düzenleme:
İnsanların heveslerini kırmayın. Web tasarımı sandığınız kadar zor bir şey değildir. HTML gibi programlama dilleri çok kolaydır. Okulda yada başka bir yerde başarıya ulaşamasan bile önünde yaklaşık 80-90 yıllık bir hayatın var. Bu kadar sürede programlama öğrenir ve hatta para kazanmaya bile başlayabilirsin.

Kanka hevesini kirmak istemem ama öyle hayal ettigin gibi değil. Şöyle yap, kendini WEB tasarıma yönlendirme Universite için yazılım mühendisliği hayali kur. Meslek lisesi ortamından sogayacaksin ve o kadar kafanda kurdugun gibi ciddi olmuyor dersler. Vasat yani. Onun haricinde sadece o bölüm var diye onun hayalini kuruyorsun muhtemelen. Visual Studio indir, basit programlar yapmaya basla 8-16 bit şifreleri ogren, senin yolundan bende geçtim ama su an saldim. Destek yok. En kötü freelance calisirsın, matematiğin kötü muhtemelen yoksa meslek lisesi hayali kurmazdin matematiğin kötüyse şirket hayali vs kurma gideceğin nokta kısıtlı.
Bir de bu gün başlama beynin yanar sinirden aglarsin bundan 3 yıl önce, sadece 1 tane basit şey için 7 saat harcamıştım bas agrisi çabası. :D
HTML ile yaklaşık 1 saatte ufak bir site kodlayabildim. Bu olay geliştirmekle alakalı, hırs yapar ve daha çok geliştirirsen kendini olur bence.

İnsanların heveslerini kırmayın. Web tasarımı sandığınız kadar zor bir şey değildir. HTML gibi programlama dilleri çok kolaydır. Okulda yada başka bir yerde başarıya ulaşamasan bile önünde yaklaşık 80-90 yıllık bir hayatın var. Bu kadar sürede programlama öğrenir ve hatta para kazanmaya bile başlayabilirsin.
HTML bir programlama dili değildir.

Tasarım için HTML ve CSS bilmeniz meslek lisesi için yeterli olacaktır.
Back end kısmı için ise 11. sınıfta ASP 12. sınıfta PHP gösteriliyor.
9. sınıfta normal eğitimi aldıktan sonra 10. sınıfta C# ile başlayacaksınız.
Müfredat bu sene değişmez ise bu şekilde olacak.
Gelelim esas meseleye.
4 kadar öğretmen değiştirdik 4 ünün de ne bölümden ne güncellikten haberi yok.
Bu yüzden ya şansa bala iyi bir öğretmen gelir yol gösterir ya da kendi kendinizi geliştirirsiniz.
Dersler haricinde matematik çalışın ve üniversite de iyi bir bölüm yazın. Sadece yazılım alanından ilerleyecekseniz yazılım mühendisliği, işin içine donanım vs de katacaksanız bilgisayar mühendisliği yazmanız gerecek ki mühendislik ünvanı ülkemizde çok işe yarıyor. Birşey bilmeseniz bile ünvan ile işe girebiliyorsunuz.
Programlama ve atölye derslerine gerektiği kadar ağırlık verin ve geri kalan zamanı matematik dersine ayırın.
Neden böyle diyorum?
Çünkü ilk kodunu üniversite de yazıp Google ile çalışan insanlar biliyorum.
Meslek lisesi zaten çok birşey katmaz size. Şimdi ben 4 yıllık üniversite kazanamadım fakat yazılım alanında ilerliyorum. Bana adam akıllı faydası var mı? YOK!
Zaten o üniversite sınavından sonraki 2 ay içerisinde okul için lazım olan C++ ve Python gibi dillerin temelini kavramış olursunuz.
Bunu ilkkez duyuyorum. HTML de bir gariplik var diyordum meğerse gerçekten de öyleymiş.
Sadece iskelet oluşturmak için kullanılıyor.
Bir programlama dilinde toplama işlemi yaptırabilirsiniz ama HTML ile böyle şeyler mümkün değil.
Hyper Text Markup Language.
CSS ile ete kemiğe bürünür.
JS ile kullanıcı tarafında işlem yaptırılabilir.
PHP veya ASP ile de CRUD işlemleri yapılabilir ve tamamen dinamik hale getirilebilir.
Yalın öğrenmek pek fayda sağlamıyor. Her zaman yanını donatmak gerekiyor.
Misal;
Post ve get işlemlerini Jquery Ajax kullanarak arka planda sayfa yenilemeden yapmak. Sunucudaki yükü biraz client tarafına kaydırmak vs vs.
Şunu da not düşeyim.
Piyasadaki en düşük maaşı PHP tarafında yazılım geliştirenler almakta.
Çünkü basit bir dil, kolay öğrenilebilir ve bu sebeple piyasada eleman fazlalığı var.

HTML Tutorial
Bu sitede ihtiyacın olabilecek bir çok dil için tutorial bulabilirsin. (Web(HTML, CSS, JavaScript vb.))
HTML öğrenmesi zor bir dil değil. Hatta bir dil bile değil işaretleme dili.
Tavsiye vermem gerekirse şunları söyleyebilirim. Evet, okul bu konuda yeterli değil. Hiç değil. Ancak konuşma dili (İngilizce vb.) öğrenme sürecinde yaşanılan 'kulak aşinalığı' olayı bence bunda da var okul sana bunu katıyor. Senin kesinlikle okul dışı zamanlarda bireysel olarak araştırıp öğrenmeye çabalıyor olman gerekli. Yoksa sadece o 'kulak aşinalığı' ile kalırsın. Son olarak bireysel bireysel bir öneri. Eğer Web üzerine ilerlemek istiyorsan, JavaScript'i yala yut. :cool:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı