Tasarım için HTML ve CSS bilmeniz meslek lisesi için yeterli olacaktır.
Back end kısmı için ise 11. sınıfta ASP 12. sınıfta PHP gösteriliyor.
9. sınıfta normal eğitimi aldıktan sonra 10. sınıfta C# ile başlayacaksınız.
Müfredat bu sene değişmez ise bu şekilde olacak.
Gelelim esas meseleye.
4 kadar öğretmen değiştirdik 4 ünün de ne bölümden ne güncellikten haberi yok.
Bu yüzden ya şansa bala iyi bir öğretmen gelir yol gösterir ya da kendi kendinizi geliştirirsiniz.
Dersler haricinde matematik çalışın ve üniversite de iyi bir bölüm yazın. Sadece yazılım alanından ilerleyecekseniz yazılım mühendisliği, işin içine donanım vs de katacaksanız bilgisayar mühendisliği yazmanız gerecek ki mühendislik ünvanı ülkemizde çok işe yarıyor. Birşey bilmeseniz bile ünvan ile işe girebiliyorsunuz.
Programlama ve atölye derslerine gerektiği kadar ağırlık verin ve geri kalan zamanı matematik dersine ayırın.
Neden böyle diyorum?
Çünkü ilk kodunu üniversite de yazıp Google ile çalışan insanlar biliyorum.
Meslek lisesi zaten çok birşey katmaz size. Şimdi ben 4 yıllık üniversite kazanamadım fakat yazılım alanında ilerliyorum. Bana adam akıllı faydası var mı? YOK!
Zaten o üniversite sınavından sonraki 2 ay içerisinde okul için lazım olan C++ ve Python gibi dillerin temelini kavramış olursunuz.
Bunu ilkkez duyuyorum. HTML de bir gariplik var diyordum meğerse gerçekten de öyleymiş.
Sadece iskelet oluşturmak için kullanılıyor.
Bir programlama dilinde toplama işlemi yaptırabilirsiniz ama HTML ile böyle şeyler mümkün değil.
Hyper Text Markup Language.
CSS ile ete kemiğe bürünür.
JS ile kullanıcı tarafında işlem yaptırılabilir.
PHP veya ASP ile de CRUD işlemleri yapılabilir ve tamamen dinamik hale getirilebilir.
Yalın öğrenmek pek fayda sağlamıyor. Her zaman yanını donatmak gerekiyor.
Misal;
Post ve get işlemlerini Jquery Ajax kullanarak arka planda sayfa yenilemeden yapmak. Sunucudaki yükü biraz client tarafına kaydırmak vs vs.
Şunu da not düşeyim.
Piyasadaki en düşük maaşı PHP tarafında yazılım geliştirenler almakta.
Çünkü basit bir dil, kolay öğrenilebilir ve bu sebeple piyasada eleman fazlalığı var.