WhatsApp sözleşmesi

• Konuyu başlatan NC812
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 3.464
pr_01_5376.jpg
Sözleşme bana geldi ama ben daha kabul etmedim daha sonra hatırlat dedim.

Bence zaten yapıyorlardı, resmiyete dökmüş oldular.
Tepki olarak yeni bir uygulamaya geçmemiz gerek diye düşünüyorum.

Zaten verileri satıyorlardı. Şimdi sadece kabul etmiş olacaksınız bir şey değişmeyecek çok takmayın. Çok önemli bir insan değilseniz karşınıza çıkan reklamı değiştirmekten başka bir şey olmayacaktır muhtemelen.

Eskiden de zaten tüm verilere erişiyorlardı, artık resmi bir şekilde erişecekler. Ben kullanmaya devam edeceğim, yanlış bir hareket olsa da anamın 2 ekmek istediğini bilseler de çok kafaya takmam. 😀😀😀

Instagram, Twitter, Google gibi uygulamalar, Android, IOS, Windows gibi işletim sistemleri kullanıyoruz hepimiz. Bunlar bizim verilerimizi zaten topluyorlar bu yeni bir şey değil. Kişisel reklam göstermek için Google çatır çatır verilerimizi topluyor ve bu sayede ben burada bilgisayar toplama hakkında konulara baktığımda karşıma bilgisayar reklamları çıkıyor. Bu konunun bu kadar abartılmasının tek nedeni WhatsApp'ın açık açık ben sizin verilerinizi Facebook reklam birimine göndereceğim demesi. Onun yerine "biz sözleşmeyi yeniledik ve kullanmaya devam etmek için kabul etmeniz gerekiyor. Sözleşmedeki değişiklikleri okumak için tıklayın." Deseydi ben adım kadar eminim ki ben de dahil birçok kişi okumadan onaylayıp geçecekti klasik olarak. Allah aşkına hangi uygulamanın, hangi sitenin privacy policy veya terms of service yazılarını okuyoruz? Herkes şimdi bağıracak çağıracak ama WhatsApp kullanmaya devam edecek.
Gizlilik bu denli önemliyse bütün hesaplarınızı kapatın, banka kullanmayın, 3310'a geçin :D
Herhangi bir internet sitesi bile sizin ip adresinizi, konumunuzu toplayabiliyorken böyle saçma ve tutarsız tepkilerde bulunmayalım whatsapp için bence. Ya bütün hareketlerimiz bu tepkiye tutarlı olmalı ya da tepkimiz olmamalı. Ben de bunu anlamıyorum.

Alışkanlık gerçekten zor bir durum. Çok daha kaliteli ve kullanışlı platformlar varken bir kere alışınca Whatsapp'a, insan diğerlerini basit görüyor.

Alışkanlık gerçekten zor bir durum. Çok daha kaliteli ve kullanışlı platformlar varken bir kere alışınca Whatsapp'a, insan diğerlerini basit görüyor.
Aslında sorun şu çevremiz Whatsapp'ta diğer uygulamalara da geçerim düşüncesiz ama kime yazacağım, kimse yoook 😢😢😢

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı