"WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

BeNn_CiHaNn

Centipat
Arkadaşlar merhaba,

Sorunum mavi ekran hatası, kodu: "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" forumlarda baktığıma göre bir donanım hatasından kaynaklanıyor. Yeni sistem topladım, işlemciyi direk sıfırdan aldım, anakart da sıfır ve ikisi de garantili. İnternette gezinirken ya da PC de herhangi bir işlem yapınca sorun olmuyor. Sadece oyunlarda mavi ekran alıyorum.

Sistem bilgisi:
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core Processor 3.80 GHz (heavyload ile 15 dk test yaptım ve soretempten ısısını kontrol ettim 90C de sabitlendi, sorun çıkmadı.)
Anakart: MSI MAG B550 Gaming Plus.
Ekran kartı: Radeon (ASUS) RX580 4 GB Dual series (FurMark ile 15 dk test yaptım. 80C de sabitlendi, sorun çıkmadı)
RAM: 16 GB (Memtest86 ile 3 saat süren bir test yaptım. Değerler normal göründü.)

Minidump: Minidump.rar

İşlemci testi yapabilirsiniz.

PSU testi yapabilirsiniz. Belki de güç yeterli gelmiyordur.
Everest marka 600W Power Supply var. Yarın başka bir Power Supply ile test yaparım. Sonuçları buradan paylaşırım. PSU testi yapabileceğim bir program varmı?
Başka bir power supply ile denedim yine değişmedi aynı mavi ekran hatasını verdi. Yokmu bir çözümü olan?

Son düzenleme:
Bendeki çözümler tükenmeye başladı, alternatif bir şey aklıma gelmiyor.

Çok sağ ol dostum sen elinden geleni yaptın zaten, belki birinin daha başına gelmiştir ve çözüm bulmuştur diye sordum sadece. Forumlarda baktım ama hepsi yarım kalmış çözende nasıl çözdüğü hakkında sağlam bir bilgi vermemiş zaten.
@Murat5038 @Recep Baltaş @Ali Güngör
@Murat5038 @Recep Baltaş @Ali Güngör
Sorunu çözdüm!
Minidump dosyalarını bluescreenviev ile açtım, hata veren dosya kaynaklarını arama butonunda arattırarak tek tek buldum, hangisi nerede belirledim. Windows normal olarak silmeme izin vermiyordu tabii ki bende wise Force deleter diye bir program buldum. Bütün hata kodlarını veren uygulamaları Windows'tan sildim. Mavi ekran hatası veren bütün uygulama ve programları bilgisayarımdan kaldırmış oldum böylece, 2-3 saat boyunca da dilediğimce oyun oynadım durdum ve hiçbir şey de olmadı. Size tavsiyem kesin çözüm bu. İndirin programı tek tek hepsini silin!

Son düzenleme:
Olay günlüğü:

Kod:
- <event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <system>
 <Provider name="Microsoft-Windows-kernel-eventtracing" guid="{B675EC37-BDB6-4648-BC92-F3fDC74D3CA2}" />
 <Eventıd>2</eventıd>
 <Version>0</version>
 <Level>2</level>
 <Task>2</task>
 <Opcode>12</opcode>
 <Keywords>0x8000000000000010</keywords>
 <Timecreated systemtime="2022-04-10t11:13:25.6269595Z" />
 <Eventrecordıd>5</eventrecordıd>
 <Correlation />
 <Execution processıd="7296" threadıd="5684" />
 <Channel>Microsoft-Windows-Kernel-EventTracing/Admin</Channel>
 <Computer>desktop-o2ofıaa</computer>
 <Security userıd="s-1-5-21-1638024936-3053679438-3247167983-1001" />
 </System>
- <eventdata>
 <Data name="sessionname">cloud files diagnostic Event listener</data>
 <Data name="filename" />
 <Data name="errorcode">3221225506</data>
 <Data name="loggingmode">4194560</data>
 </Eventdata>
 </Event>

Sistem bilgisi:
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core Processor 3.80 GHz (heavyload ve Prime96 ile 30 dk test yaptım ve Core Temp'ten ısısını kontrol ettim 90C de sabitlendi, sorun çıkmadı.)
Anakart: MSI B550 Gaming Plus.
Ekran kartı: Radeon (ASUS) RX580 4 GB Dual series (FurMark ile 30 dk test yaptım. 83C de sabitlendi, sorun çıkmadı)
RAM: 16 GB (Memtest86 ile 3 saat süren bir test yaptım. Değerler normal göründü.)

Minidump: Minidump.rar

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı