İnceleme Wi-Fi araması inceleme

Wi-Fi araması (Wi-Fi calling) 2 gündür deniyorum. 2 gündür evden çıkmadığım için iyi bir deneme şansım oldu sürekli Wi-Fi'ya bağlı olduğumdan. Telefonu uçak moduna alıp Wi-Fi aramayı açtığımda her aramayı yine normal şekilde aldım. Toplam 7 kişiden beni aramasını istedim ve hepsi normal arama gibi aradı. Ayrıca ev telefon numaraları ve kurumsal şirketlerden de arama aldım.

Avantajları:
*En büyük avantajı daha az batarya harcaması. 10 saat telefon kapalı Wi-Fi arama açıkken şarj %0.8 gitti (accu battery ile ölçtüm) teste başlamadan önce 10 saat normal şebekeyle ölçtüm %3.22 gitti. Benim evde sinyal gücü orta düzeyde ama sinyal gücü düşük yerlerde bu batarya farkı daha yüksek seviyelere çıkabilir.
*Sinyal gücü düşük yerlerde cidden yüksek kalite arama yapmayı sağlıyor. Kendim deneme şansım olmadı ama benim yaptığım aramalar normal kalitedeydi.
*Uçak moduna almadan da kullanabilirsiniz böylece SMS de almaya devam edebilirsiniz.
 
Evet, vo-Wi-Fi'den bahsetmis. Ayni şey IPhone'da da var. Çoğunda otomatik açık geliyor.
Bir zamanlar 4G'nin gelişi ile operatörler Vo-WiFi adı ile bayağı reklamını yaptı bu olayın. O zamanlar yeraltı ofisinde çalışan bize tanrılardan gelen bir hediye gibi makbule geçmişti bu olay. Sonra fonksiyonları kalite yönünden ispatlanınca standartlaştı evet, olması gerektiği gibi.
 
Bir zamanlar 4G'nin gelişi ile operatörler Vo-Wi-Fi adı ile bayağı reklamını yaptı bu olayın. O zamanlar yeraltı ofisinde çalışan bize tanrılardan gelen bir hediye gibi makbule geçmişti bu olay. Sonra fonksiyonları kalite yönünden ispatlanınca standartlaştı evet, olması gerektiği gibi.

Belediyeler bunun üstüne düşerse daha güzel olur aslında, çoğu yerde daha şebeke bile çekmiyor. Bu özellik sayesinde is kolaylaşır.
 
Belediyeler bunun üstüne düşerse daha güzel olur aslında, çoğu yerde daha şebeke bile çekmiyor. Bu özellik sayesinde is kolaylaşır.
Türkiye'de işler nasıl bilmiyorum. Bir ara hala 5G ihalelerini yapıyorlardı. Avustralya'da 5G'ye tamamen geçildi. Vodafone burada da rezalet olsa da buranın Turkcell'i olan Optus 5G, hemen hemen yol olan her yerde en az 100Mbps olacak şekilde aktif.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı