Wi-Fi internet hızıma yetişemiyor

pexola

Megapat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Merhabalar,
Arkadaşlar büyük bir sorunum var, yardımcı olunuz.

4 Yıldır TürkNet kullanıyorum ve hızım kablolu olarak 55MB görünse de hız testinde ortalama 36-40 MB arası çıkıyor, bu neyse de asıl sorun Wi-Fi olarak 26-29MB gösterse de aşırı kopma ve ağır kalıyor. Sorunun kullandığım modemden olacağını düşündüm. 4 yıldır TTNET yazan VMG3312-B10B modelini kullandım baktım olmuyor 2 haftadır da önünde Türk Telekom yazan TP-Link model no. TD-W9970 (linklerde modemlerin görselleri ekli) adlı modelini kullanıyorum ve bu diğerinden daha yavaş yapıyor. Kablolu hızı bile düşürüyor ve çok ısınıyor.
Bundan 1 ay önce paketi yükseltip 75MB olan pakete geçtim ilk hafta rahat 75MB (Steam'de indirmede 82MB) görüyordu sonra ne olduysa son 2 hafta hızım aşırı düştü ve hız testlerinde 0, 20'li ve 3-6MB'lı hız testleri dahi çıkıyor. MH'ye durumu izah ettim ekip yollayıp bakmışlar ve olmayınca tekrar normal pakete (50 MB) döndüm.
-Sorunum; sürekli Wi-Fi sıkıntısı yaşıyorum.
Birkaç kişi bu Keenetic Omni'yi övdü ama fiyatı da içinde bulunduğumuz durum için biraz pahalı geldi, alabilirim ama sorunumu çözmeyecekse de boşuna masraf yapmak istemiyorum.
Lütfen bilgili kişiler yönlendirirse çok sevinirim. Acil cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar herkese,

Yeni konu açmaktansa yazacağım bilgileri buraya ekleyeyim dedim çünkü net aynı sorun yaşanmaktadır. Hatta modemim bile aynıdır. Kendi konum için düşündüğüm başlık Wi-Fi hızının arttırılması için modem almak? İdi :)

---

Öncelikle temel bilgileri vereyim sonrasında sorularımı sorayım. TürkNet 100 Mbit'e kadar paketini kullanmaktayım. Sizde var mı bilmiyorum ama 100Mbit'e kadar olsa da maksimum indirme sınırımı 60Mbit'e sabitlemiş gözükmektedir ayarlarımda. 3 sene kadar önce Türk Telekom'dan almış olduğum internetle gelen modemi kullanmaktayım. Konu sahibiyle aynı modem ve görüntüde olan alettir. Görüntüsü de konu sahibininki gibidir ancak piyasada bu model şu şekilde gözükmektedir.

Ben de aynı sorunu yaşamaktayım. 60 Mbit indirme hızımdan 35 Mbit Wi-Fi yakalamaktayım. Fakat konu sahibi gibi kablo takınca verim kaybım olmamakta 58 59 Screenshot almaktayım.

1- Öncelikle TürkNet'in yaptığı bu bir numara mıdır? Ben kopma mopma yaşanır diye yarım sene kadar önce TürkNet'e geçince 60 Mbit sınıra eyvallah dedim bir yaşayalım bunu. Şimdi bu alt limiti onlarda 80'e 100'e çıkarttırayım mı? Yorumlarınız nelerdir? İstanbul ümraniye'de oturuyorum. Yükseltince kopmalar ciddi şekilde artar mı?

2- Hayali konu başlığım gibi, modem değiştireyim mi? Modemimin yeri fena değil, laptopuma telefonuma birkaç (2-3) metrede bulunsam bile bir engel olmadan 35 Mbit vermekte tek kullanıcı aktifken.

Modem değişimi için önerileriniz nelerdir?

3- Modem değişimi dışında sinyal güçlendirici vs. tavsiye eder misiniz? Evdeki priz sayısı ve estetik görünümü de düşünmenizi istiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden.
Kağıt üstünde 802.11 b.g.n teorik olarak 300 MBPS görünse bile pratikte 45-50 MBPS verir.
WiFi üzerinden tam hızları kullanabilmek için 802.11 ac veya ax Wi-Fi router ve alıcıya ihtiyacınız var.
Benzer durum yüzünden 802.11 AC routera geçiş yaptım geçtiğimiz yıl.

Hocam hangi modemi kullandınız bu çözüm için ve verim arttı mı? Benim de amacım konu sahibininki gibi wifi ile paket hızının maksimum hızını yaklaştırmaktır.

Sanırım Wi-Fi sorununu hallettim.
TürkNet mobil uygulamasında Kablosuz Ağ İyileştirme adlı kısmı gelmişti bir onu yapayım dedim ve 50 MB paketimin tamamını kullanabiliyorum. Test olarak 4K TV'de 4K'lık 15 Dk'lık video açtım ve hızlıca doluyor.
Erken konuşmak istemiyorum bu işlemi yapalı 1 saat olmadı ama insha'Allah hep böyle gider.

WhatsApp Image 2020-05-17 at 17.04.30.jpeg WhatsApp Image 2020-05-17 at 17.04.30 (1).jpeg

Hız değerleri:

Ek Açıklama 2020-05-17 170621.png

Son düzenleme:
Sanırım Wi-Fi sorununu hallettim.
TürkNet mobil uygulamasında Kablosuz Ağ İyileştirme adlı kısmı gelmişti bir onu yapayım dedim ve 50 MB paketimin tamamını kullanabiliyorum. Test olarak 4K TV'de 4K'lık 15 Dk'lık video açtım ve hızlıca doluyor.
Erken konuşmak istemiyorum bu işlemi yapalı 1 saat olmadı ama insha'Allah hep böyle gider.

Eki Görüntüle 565441 Eki Görüntüle 565440

Hız değerleri:

Eki Görüntüle 565442

Sevindim sizin adınıza. Bu Wi-Fi hızıdır değil mi? Öyleyse güzel bir verim almışsınız, maşAllah :D

Afedersiniz bunu PC'den almıştım, diğer SS'ler ile karışmış.
Alttaki, Wi-Fi üzerinden yaptığım test.

WhatsApp Image 2020-05-17 at 17.04.30 (3).jpeg

Çok şükür şu an bir sıkıntı yaşamıyorum. Steam üzerinden de bir hız testi yapayım dedim sonuç 60MB'ı görüyor. 5DK'da 2.6 GB'ı rahat indirdi. HELLION oyunu indirdim ama indirmişken de oynayayım bari. 😂

steam hız.png

Benim için sorun yok ama siz de aynı çözüm yolunu denediniz mi?
Ben o kısımda telefonumda sizinki gibi buton ve yapılacaklar listesi göremedim. Genel tavsiyeleri sıralamışlar bende. Özel bir aksiyon işlemi yoktu.

Turknet'e zaten arıza kaydı oluşturdum onlarla da iletişim halindeyim.

Modem hakkında sizin veya başka arkadaşların yorumları varsa almak isterim.

Ben o kısımda telefonumda sizinki gibi buton ve yapılacaklar listesi göremedim. Genel tavsiyeleri sıralamışlar bende. Özel bir aksiyon işlemi yoktu.

TürkNet'e zaten arıza kaydı oluşturdum onlarla da iletişim halindeyim.

Modem hakkında sizin veya başka arkadaşların yorumları varsa almak isterim.

Kusura bakmayın yoğunluktan dönüş yapamadım.

Attığım SS'de görüldüğü gibi teknik & destek kısmında ve en alt kısımda çıkıyor.
Modem için bende aynı durumdaydım ama şu an sorunumu hallettiğim için gerek duymamaya başladım. 😅

WhatsApp Image 2020-05-18 at 15.34.23.jpeg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı