Win 10'dan Win 7'ye geçiş

Daha fazla  
Bilgisayarım Win 10, ufak kasmalar ve FPS düşüşü oluyor bu yüzden PC'yi Win 7 yapmak istiyorum, Win 7'ye geçirirsem bir değişiklik olur mu? Win 7 desteği kalktığı için bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım Win 10, ufak kasmalar ve FPS düşüşü oluyor bu yüzden PC'yi Win 7 yapmak istiyorum, Win 7'ye geçirirsem bir değişiklik olur mu? Win 7 desteği kalktığı için bir sorun olur mu?
Aynı sorun bendede var 130FPS'den 10-15'e düşüyor, pcyi temizledim her videodaki ayarları yaptım aynı.
Sistemlerinizi yazarsanız yardımcı olabilirim.

Bende de aynı sorun vardı format attırıp Windows 7 yüklettim ilk başlarda bayağı iyileşmişti fakat 1 ay sonra yine aynı duruma geldi. Ama bu benim pcmin kötü olduğundan da olabilir.

Aynı sorun bende de var 130FPS'den 10-15'e düşüyor, PC'yi temizledim her videodaki ayarları yaptım aynı.

Temizlemekle bitmiyor sistemde ısınan parçalar varsa da FPS çok etkilenir, termal macun bakımını 6 ayda bir yapın sürdüğünüz termal macun kalitesiz ise 3 ayda bir yapın.
Herkesin aklına pc açıp temizlemek gelir ama sisteme virüs girdi veya termal macun bakımı geldi parçalarda oksitlenme oldu ekran kartının fani tozlandi vesaire gelmez ayrıca sistemde belli başlı hizmetler vardır ki kapatılmaması gerekir siz kapatırsanız sistem stabil çalışmaz internetten gördüğünüz ama forumlarda onaylanmayan değişiklikleri sisteminizde uygulamayin fps sorunu değil ama sürekli oyunlarda kasma yasiyorsaniz dokular geç yukleniyor ise bu sefer de hdd de veya ssd de (ssd de genelde olmaz da) sorun olduğunu gösterebilir msconfig services.msc ile veya ekran kartı ayarları ile oynamayın oyunlarda vsync varsa kapatın motion blur varsa kapatın anti aliasing varsa 4x vesaire ise off veya 2x yapın oyunları mümkün olduğunca orijinal alın internetten indirdiğiniz oyunlarda dosyalarda eksiltme söz konusu olabilir bu yüzden oyun stabil çalışmaz kaldı ki virüs bile indirmiş olabilirsiniz. Malwarebytes, Kaspersky security cloud,Ccleaner indirin ayrıca temp,%temp%,prefetch,recent klasorlerini win+r tuşlarına basıp açılan çalıştır komutuna yazarak silin sonra oyunlarda tekrar fps sorunu yaşamayacaksiniz hala yasiyorsaniz işletim sistemi sorunlu olabilir

Temizlemekle bitmiyor sistemde ısınan parçalar varsa da FPS çok etkilenir, termal macun bakımını 6 ayda bir yapın sürdüğünüz termal macun kalitesiz ise 3 ayda bir yapın.
Herkesin aklına PC açıp temizlemek gelir ama sisteme virüs girdi veya termal macun bakımı geldi parçalarda oksitlenme oldu ekran kartının fani tozlandi vesaire gelmez ayrıca sistemde belli başlı hizmetler vardır ki kapatılmaması gerekir siz kapatırsanız sistem stabil çalışmaz internetten gördüğünüz ama forumlarda onaylanmayan değişiklikleri sisteminizde uygulamayin FPS sorunu değil ama sürekli oyunlarda kasma yasiyorsaniz dokular geç yukleniyor ise bu sefer de HDD'de veya SSD'de (SSD'de genelde olmaz da) sorun olduğunu gösterebilir MSConfig services.msc ile veya ekran kartı ayarları ile oynamayın oyunlarda v-Sync varsa kapatın Motion blur varsa kapatın anti aliasing varsa 4X vesaire ise off veya 2X yapın oyunları mümkün olduğunca orijinal alın internetten indirdiğiniz oyunlarda dosyalarda eksiltme söz konusu olabilir bu yüzden oyun stabil çalışmaz kaldı ki virüs bile indirmiş olabilirsiniz. Malwarebytes, Kaspersky Security Cloud, CCleaner indirin ayrıca temp,%temp%,prefetch, recent klasorlerini Win+r tuşlarına basıp açılan çalıştır komutuna yazarak silin sonra oyunlarda tekrar FPS sorunu yaşamayacaksiniz hala yasiyorsaniz işletim sistemi sorunlu olabilir.

Dediğiniz her şeyi yapmıştım zaten, soğutucu bile kullanıyorum hala devam ediyor. Formatsız çözümü yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı