Win 7'ye geçmek hata mı?

Windows 7 biraz fazla yeni olmuş sanki, en iyi performans için Vista öneririm. Şaka bir yana hata yapmışsın dostum, sistem güncel bir sistem stabil değilden kastınız nedir? Bu arada yaşadığınız sorunlar SSD'den de kaynaklanıyor olabilir. En stabili 8.1 aslında ama AMD Driver çıkarmıyor herhalde. Sen yine de Windows 10'a dönmelisin derim.

Yeni teknolojileri destek konusunda Win 10 çok ileride. SSD için tasarlanmış bir sistem bir defa. Sürücüler vs çok daha entegre bir şekilde çalışıyor. Temiz bir win 10 yüklemenizi öneririm.

Arkadaşlar selam. Yaklaşık olarak 3 senedir Windows 10 kullanıyordum. Ancak bana her ne kadar güzel olsa da çok stabil gelmedi. İhtiyacım olmayan tonla program vs. vardı. Ben de yaklaşık 1 gün önce Windows 7 Ultimate yükledim. Performansından memnunum gayet iyi güzel ve stabil. Sizce geçmekle hata mı ettim ben öyle düşünmüyorum ve driverlarım da müsaade ediyordu.

Sistemim RX570 4 GB.
Ryzen 5 1600.
480GB SSD Adata.
1 TB Seagate HDD.
8 GB RAM.
B450M S2H Gigabyte.
Artık bazı oyun ve programlar Windows 7 desteklemiyor bile. Çok büyük hata yaptınız.

Arkadaşlar selam. Yaklaşık olarak 3 senedir Windows 10 kullanıyordum. Ancak bana her ne kadar güzel olsa da çok stabil gelmedi. İhtiyacım olmayan tonla program vs. vardı. Ben de yaklaşık 1 gün önce Windows 7 Ultimate yükledim. Performansından memnunum gayet iyi güzel ve stabil. Sizce geçmekle hata mı ettim ben öyle düşünmüyorum ve driverlarım da müsaade ediyordu.

Sistemim RX570 4 GB.
Ryzen 5 1600.
480GB SSD Adata.
1 TB Seagate HDD.
8 GB RAM.
B450M S2H Gigabyte.

Sistemin kötü olsa anlarım ama fena değil yani geçmene gerek yoktu.

Ayrıca şimdi baktım SSD kullanıyorsunuz. Windows 7 falan hiç kullanmayın SSD varsa. Windows 7 ve SSD yan yana uyuşmuyor bile kelime olarak. Windows 7, 2009 yılında çıktı. 2009 yılında SSD vardı ama çok pahalı ve gereksiz bir şeydi. HDD'ler daha yaygındı. Windows 7'de HDD odaklı bir sürümdü. SSD için iyi bir sürüm değil yani.

Windows 8.1 zamanında SSD'ler yaygınlaşmaya başlamıştı. Windows 8.1'de o yüzden SSD'ler için çok iyi bir sürümdü. Windows 10'da SSD desteği daha da geliştirildi. Windows 10 şu an SSD kullananlar için biçilmiş kaftan.

Üstelik RX 570 kullanıyorsunuz. DirectX 12 destekli bir kartı eski DirectX 11 teknolojisini kullanan bir işletim sistemi ile kullanmanızı hiç ama hiç önermem. Windows 10 20H2 Home sürümünü kurun keyfinize bakın.

Adobe uygulamalarını bile desteklemeyen Windows 8.1 önermeniz komik. Windows 7 2009'dan kalma bir işletim sistemini, sisteminize göre optimize edilmemiştir. Windows 10'da daha fazla performans ve hız alırsınız.

Windows 8.1 sadece eski sistemlere önerilebilecek bir işletim sistemi. Lütfen yeni sistemlere Windows 8.1 önermeyin...

Adobe uygulamalarını bile desteklemeyen Windows 8.1 önermeniz komik. Windows 7 2009'dan kalma bir işletim sistemini, sisteminize göre optimize edilmemiştir. Windows 10'da daha fazla performans ve hız alırsınız.

Windows 8.1 sadece eski sistemlere önerilebilecek bir işletim sistemi. Lütfen yeni sistemlere Windows 8.1 önermeyin...
SSD olduğunu görmemişler hocam. Ben de başta görmedim sonradan farkettim. :) Windows 8.1 Adobe uygulamalarını açıyor ayrıca. CC 2018 sürümlerini kullanabiliyorsunuz maksimum sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı