metraZW
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Bilgisayar Operatörü
Merhaba,
Bilgisayarımı Windows 10'dan 8.1'e düşürmek istiyorum. Bilgisayarımda 2 tane HDD var (300+300) ikisini de kullanabiliyorum. Herhangi bir sıkıntısı yok. Fakat BIOS'tan USB belleği seçip boot atmak isteyince "disk boot failure insert systme disk " hatası veriyor. Yaklaşık 2 gündür uğraşıyorum.
Setuptan özel olarak USB'yi çalıştırdığımda boot. Mgr eksik hatası veriyor bu sefer.
Windows 10'un kurulu olduğu HDD'yi çıkarıp işleme devam ettiğimde bilgisayarınız onarılması gerekiyor hata kodu: 0xc000000e hatası veriyor.
Denediğim yöntemler;
BIOS güncelledim.
BIOS pilini çıkarıp taktım.
BIOS clear CMOS ile manuel sıfırlama yaptım.
SATA kablolarının yerini değiştirip kontrol ettim.
USB belleği NTFS GPT ve MBR olmak üzere iki kere yazıp denedim. (Rufus programını kullandım.)
BIOS ayarlarından USB belleği boot olarak ilk sıraya aldım.
Yardımınız ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bilgisayarımı Windows 10'dan 8.1'e düşürmek istiyorum. Bilgisayarımda 2 tane HDD var (300+300) ikisini de kullanabiliyorum. Herhangi bir sıkıntısı yok. Fakat BIOS'tan USB belleği seçip boot atmak isteyince "disk boot failure insert systme disk " hatası veriyor. Yaklaşık 2 gündür uğraşıyorum.
Setuptan özel olarak USB'yi çalıştırdığımda boot. Mgr eksik hatası veriyor bu sefer.
Windows 10'un kurulu olduğu HDD'yi çıkarıp işleme devam ettiğimde bilgisayarınız onarılması gerekiyor hata kodu: 0xc000000e hatası veriyor.
Denediğim yöntemler;
BIOS güncelledim.
BIOS pilini çıkarıp taktım.
BIOS clear CMOS ile manuel sıfırlama yaptım.
SATA kablolarının yerini değiştirip kontrol ettim.
USB belleği NTFS GPT ve MBR olmak üzere iki kere yazıp denedim. (Rufus programını kullandım.)
BIOS ayarlarından USB belleği boot olarak ilk sıraya aldım.
Yardımınız ve cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.