Windows 0x00000e hatası

İşletim sistemi
Windows 10

HopcikPabcik

Femtopat
Daha fazla  
PC'yi açarken sürekli bu hatayı alıyorum. Kafasına göre 50 kerede 1 kere açılıyor. Bazen bazen yarım saat sonra üst üste açılıyor. Hiç sıkıntısız hata resmi ekte.

Dosya Ekleri

• windows 0x00000e.jpg
    windows 0x00000e.jpg
    141,7 KB · Görüntüleme: 64
Bu ekran mor bi ekran mı niye konuyu açtığım hesap ban yemiş?
Bi uyarı falan alsaydım en azından yanlış yere açmışsın falan diye daha 2. konu açışım direk banlanmışım :D

Ayrıca hocam bulamadım ben o minidump dosyalarını windows içerisinde yok o dosya.
Birisi şuraya "Mavi Ekran" kategorisine açmışsınız bu konuyu , fakat bu konu "Teknik Destek" kategorisine açılmalı falan deseydi oraya açardım ben de.

@Assecreed neden kahkaha attın? :D
Mavi ekran konusuna açmış ben de emin olmamakla beraber "Mavi ekran ise:" diyerek dump istedim.
Arkadaşın attığı fotoğrafa bakarsanız neden güldüğümü anlarsınız. Bu Windows bir sorunla karşılaştı hatası olmadığı için Minidump dosyası oluşmayacak. Zaten Minidump dosyasına gerek yok hatayı söylemiş.
PC'yi açarken sürekli bu hatayı alıyorum.
Bu hatayı almadan önce BIOS üzerinden bir ayar değiştirdiniz mi? HDD mi yoksa SSD mi kullanıyorsunuz?

Arkadaşın attığı fotoğrafa bakarsanız neden güldüğümü anlarsınız. Bu Windows bir sorunla karşılaştı hatası olmadığı için Minidump dosyası oluşmayacak. Zaten Minidump dosyasına gerek yok hatayı söylemiş.
Dediğim gibi anlık dalgınlık.
Sen ifade bırakmadan önce mesajımı düzenlemiştim aslında.

Bu hatayı almadan önce BIOS üzerinden bir ayar değiştirdiniz mi? HDD mi yoksa SSD mi kullanıyorsunuz?
Bios üzerinden hiç oynama yapmadım pc ye. HDD+SSD olarak kullanıyorum.

Sistem laptop oldugundan HDD yi çıkarıp denemedim hiç. SSD modeli Kingston SMS200S3/120GB.
HDD'i çıkarınca sistem açılıyor mu yoksa aynı ekran mı geliyor? Denemediyseniz deneyin. Kullandığınız SSD'nin marka ve modeli nedir?
Alıntı yapmayı unutmuşum.
Herhalde bildirim gelmedi alıntılamadığım için.

Son düzenleme:
Şu an işletim sistemi açıksa CrystalDiskInfo ile SSD diskinizin sağlık durumunu paylaşınız. Eğer açılmıyorsa BIOS'tan SSD görünüyor mu diye bakınız. Görünüyorsa Boot menüsünden diski seçiniz.

SSD ve HDD yi 2 fotoğraf olarak atıyorum alttaki satırları da gösterebilmek için.

"SSD" olanlar "iyi" yazan "HDD" olanlar da "dikkat" yazan fotoğraflar.

Dosya Ekleri

• HDD1.png
    HDD1.png
    25,8 KB · Görüntüleme: 43
  • hdd2.png
    hdd2.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 44
  • ssd1.png
    ssd1.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 45
  • ssd2.png
    ssd2.png
    25,1 KB · Görüntüleme: 36
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı