Windows 10 %100 CPU ve %100 HDD Kullanımı

• Konuyu başlatan 39896
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 4.752

39896

Megapat
Makaleler
8
Merhaba, öncelikle şunu söyleyeyim, eski dizüstü bilgisayarımda (i3-4010U, 820M, 8GB RAM) Windows 7 kullanıyordum, böyle sorunlar yoktu. Yeni bilgisayar aldım (i5 4200H, 850M, 12GB RAM ) ve Windows 10 64 bit kurdum. Bilgisayarda sadece Fortnite oynuyorum, eski bilgisayarda Fortnite 45 civarı FPS alıyordum ama takılma donma tarzı şeyler olmuyordu. Bu bilgisayarda oyun 80 civarı FPS değeri veriyor. Şöyle bir sıkıntı var, CPU kullanımı arada bir 100'e çıkıyor ve oyunda bastığım tuşlar gecikmeli olarak işleniyor. Alt+Tab yapıyorum falan oyun kendine geliyor. Fakat her oyunda 1-2 kez böyle olunca dikkatim dağılıyor ve kaybediyorum. Genelde "Windows Kabuk Deneyimi Sistemi" görev yöneticisinde en üstte oluyor. Bunun dışında klasör, görev yöneticisini vs. açarken bilgisayar çok ağır takılıyor. Sizden yardım bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Standart FPS drop sorunu. Yapman gereken Chipset sürücüleri dahil ekran kartı sürücülerini güncel olarak yüklemek. Windows Update üzerinden değil üreticinin sitesinden indir kur. Laptopların bir kısmında olan standart sorun.

Standart FPS drop sorunu. Yapman gereken Chipset sürücüleri dahil ekran kartı sürücülerini güncel olarak yüklemek. Windows Update üzerinden değil üreticinin sitesinden indir kur. Laptopların bir kısmında olan standart sorun.
Yalnız o kasmalar sırasında FPS drop olmuyor. FPS sabit kalıyor ama bastığım tuşlar geç algılanıyor. ASUS X550JK-XO012D modeli var bende sitesinde Chipset driver falan yok.

Yalnız o kasmalar sırasında FPS drop olmuyor. FPS sabit kalıyor ama bastığım tuşlar geç algılanıyor.
CPU kullanımı bir anda %100 olduğundan kısa süreli geç algılama yapıyor. Msı Afterburner yükleyip göstergeleri açıp. GPU ve CPU kullanımı, sıcaklı ve çalışma hızlarını aktif edip test edin. Problem olunca ekran görüntüsü alıp buradan paylaşın.

CPU kullanımı bir anda %100 olduğundan kısa süreli geç algılama yapıyor. Msı Afterburner yükleyip göstergeleri açıp. GPU ve CPU kullanımı, sıcaklı ve çalışma hızlarını aktif edip test edin. Problem olunca ekran görüntüsü alıp buradan paylaşın.
CPU kullanımı %75 ile 85 problem olunca %97-99
GPU kullanımı %75 ile 95 problem olunca fark etmiyor. Fakat arada GPU kullanımı %60-75 falan bu seviyelere düşünce anlık takılma oluyor ama problem ile alakası yok.
GPU 2 kullanımı %5 ila 10 arasında takılıyor. CPU ortalama 88C, GPU ortalama 80C sıcaklık değeri veriyor.

CPU kullanımı %75 ile 85 problem olunca %97-99
GPU kullanımı %75 ile 95 problem olunca fark etmiyor. Fakat arada GPU kullanımı %60-75 falan bu seviyelere düşünce anlık takılma oluyor ama problem ile alakası yok.
GPU 2 kullanımı %5 ila 10 arasında takılıyor. CPU ortalama 88C, GPU ortalama 80C sıcaklık değeri veriyor.
Hocam 88 derece fazla ısındığı için işlemci kendinş kısıyordur. Sıcaklık en yüksek seviyeye geldiğinde işlemci kaç GHZ ile çalışıyor ?

Hocam 88 derece fazla ısındığı için işlemci kendinş kısıyordur. Sıcaklık en yüksek seviyeye geldiğinde işlemci kaç GHZ ile çalışıyor ?
Sürekli 3292 Mhz ile çalışıyor. Birde bu GPU niye %95 üstü falan durmuyor genelde 80 lerde çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı