Rehber Windows 10/11'de kalıcı şekilde Defender'ı silmek

Daha önce Windows 10 için windows defender'i kalici olarak nasıl silinir anlatmıştım.
Rehberin daha sonra bazı kişilerde çalışmadığını ve yapımın zor olduğu hakkında şikayet aldım.
Bende tüm komutları genişleterek, bir BAT dosyasına koydum.
Bugün aynı işlemi Windows 11 için yapıyoruz, ancak daha temiz ve düzgün.

BAT dosyasının kaynağını githubumunda bulabilirsiniz.

not: window 11 24H2 üzerinde denenmiştir.

Gördüğünüz gibi Defender'im açık, anti malware serviside sorunsuz çalışıyor.

1735929913592.png

Windows 11 ile Defender'i tamamen silme olayı kalktı. Ancak en azından virus & threat protection ve Antimalware Service Executable servisini silebiliyoruz.
Sildikten sonra bile Windows Defender uygulaması kalacaktır ancak servis ve koruma alanı artık olmayacaktır.
uyarı
Defender'ı tekrar yüklemek için format atmanız gerekecek. Emin olmadan devam etmeyiniz.

adımlar

* Bu linkten beatDefender.bat dosyasını indirip masaüstünüze atın.

recovery Mod'a girin
En basit yol 'yeniden başlat' tuşuna basarken 'Shift' tuşuna basılı tutmaktır. Açılan ekranda:
sorun gider > gelişmiş seçenekler > komut istemi yerine geliyoruz.
Komut istemine, aşağıdakı kodları sırasıyla yazıyoruz. Kullanıcadınburaya yerini kendi kullanıcı adınız ile değiştirin.

Kod:
C:
cd Users/KULLANICIADINBURAYA/Desktop
beatDefender.bat

1735930327100.png

Bunları yazdıktan sonra .bat işini yapacaktır.

1735930362932.png

İşlem bittikten sonra PC'nizi yeniden başlatınız.
Gördüğünüz gibi hem virus & threat protection alanı gitti hem de antimalware servisini tamamen sildik.
Diğer account protection vs. Nin zaten bir olayı yok.

1735930499798.png

Evet rehber bu kadardı. Bu işlemlerden sonra kalıntıları silmek için CCleaner ile kayıt defteri temizleme yapabilirsiniz. Hoşunuza gittiyse beğenmeniz yeterli.

Trojanı neyde buldu anlayamadım? Trojan olup olmadığını kendiniz kontrol edebilirsiniz kaynak kodu postta, Defender'i siliyorsunuz Kaspersky'ın trojan demesi normal, kapatıp yapmayı deneyiniz. 25H2 çok güncel bir versiyon, bu versiyonda denemedim.

İşe yaramıyor sanırım 25H2 de çünkü görev yöneticisinde görünüyor antimalware servisi falan.

Dosya Ekleri

• 1759823745862.png
    1759823745862.png
    36,5 KB · Görüntüleme: 18

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı