Rehber Windows Defender'i Tamamen Silmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu silmez sadece devre dışı bırakır. Src

Yakın bir zamanda guncelleyeceğim. Oylesine açtığım bir rehberdi baya tuttu :D
Defender özellikle düşük donanımlı cihazlarda sistemi yoruyor. Format attıktan sonra ilk işim kapatmak oluyor ama silinince daha iyi oluyor bu yüzden silmek daha iyi geliyor bana.
 
Devre dışı bırakmak daha doğru, zira bu şekilde servisleri silmiş olsanız dahi atanmış görev döngüsüne müdahale etmiyorsunuz, sadece dizin ve dosya siliyorsunuz. Sorun çıkarma ihtimali var, ek güvenlik yazılımlarıyla çakışabilir. Doğrudan devre dışı bırakma aracı kullanmak daha sağlıklı. Yine de alternatif bir yol.
 
Antivirüs yazılımları sistemi yoruyor. Sürekli açık kalmasını doğru bulmuyorum. Her 15 günde bir geniş bir tarama yapılırsa o zaman kullanılmasında lüzum yok. Kullanacaksanız Kaspersky öneririm. Windows Defender ise her şeyi zararlı görmeye yemin etmiş gibi, aşırı agresif. Kullanmayın.
 
herkese merhaba, bu rehberimde Windows Defender'i tamamen nasıl kaldıracağız onu anlatacağım, öncelikle program vb kullanmicağız ki zaten çalışan bir program yok. Rehberi uyguladıktan sonra WD'niz böyle olacaktır. Bu rehber silmek isteyip silemeyenlere hazırlanmıştır. Yöntem kalıcıdır ve format atılana kadar veya Windows yeniden yüklenene kadar WD'yi kullanamazsınız.

Eki Görüntüle 871467

Öncelikle, WD'yi Windows'un kendi içinden silemeyiz. Bunun için Windows pe kullanacağız.

neden Windows'un kendi içinden silemiyorum?

Windows Defender sistemin dibinde bulunuyor, Windows Defender'in bulunduğu klasorleri silmek için izin almamız gerekiyor bildiğimiz bir izin değil ve bu izini hiçbir şekilde alamıyoruz. Takeown komutu veya icacls hiçbir şekilde etki göstermiyor. Aslında bunun için oto-silici gibi bir şey yapmıştım ama izin hiçbir şekilde alınmadığı için bu yöntemi manuel olarak yapmak zorundayız.
Başlayalım;
Shift tuşuna basarken PC'mizi yeniden başlatıyoruz. Bildiğimiz yeniden başlat tuşu ekranımıza 'lütfen bekleyin' yazısı gelecektir.
Bu ekranda, sorun gider yerine geliyoruz,

Eki Görüntüle 871423

Buradan komut istemine geliyoruz, ilk girdiğimizde bizden kullanıcı adı ve şifre isticektir girdikten sonra karşımıza gelen CMD ekranına sırasıyla şu komutları yazıyoruz.
CD.
D:
CD "program files"
Del /f /s /q "Windows Defender" // rd komutu yerine del kullanıyoruz. Rd komutunu kalıntıları temizlemek için kullanacağız.
Del /f /s /q "Windows Security"
Rd "Windows Defender" /s /q
Rd "Windows Security" /s /q
CD.
CD.
CD "program files (X86)"
Del /f /s /q "Windows Defender"
Rd "Windows Defender" /s /q
CD.
CD.
CD programdata.
Attrib -h -s Microsoft // dosyanın gözükmesi için attrib kullanıyoruz.
CD Microsoft.
Del /f /s /q "Windows Defender"
Del /f /s /q "Windows Security health"
Rd "Windows Security health" /s /q
Rd "Windows Defender" /s /q

Eki Görüntüle 871444

// Şimdi de servisleri siliyoruz.

CD.

CD.

D:

Del /f /s /q SecurityHealthHost.exe

Del /f /s /q SecurityHealthService.exe

Del /f /s /q SecurityHealthSystray.exe

Evet hayırlı olsun Windows Defender'i başarıyla sildik. Geriye dosya kalıntıları kalabilir bunun için CCleaner veya bir temizleme yazılımı kullanabilirsiniz.

Yardımcı olduysan lütfen konuyu beğenin. İyi günler.

Merhaba. CD "program files" kısmında takılıyorum sistem belirtilen yolu bulamıyor diyor nedendir?
 
Bilgisayar başından 5 dakika ayrılıp gelince bildirim panelinden defender bildirimi görüyorum. Cihazınız 5 kez tarandı, bir virüs algılanmadı diye. Bilgisarayı yavaş olanlar için büyük bir sorun bu. Faydalı rehber, teşekkürler.
 
Rehber güzel fakat geri yüklemek istersen ne yapacağız?
 
Dostum yardımına ihtiyacım var bu kodları yazdığımda bazılarında bu klasör bulunamadı tarzı şeyler yazıyor antimalware denen lanetten bir türlü kurtulamıyorum cpu ve bellek’in yarısını kullanıyor nasıl çözebilirim bu işi @reinsy
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı