Windows 10 1803 FPS Düşüşü

berat121241

Decapat
Katılım
2 Ekim 2018
Mesajlar
6
Arkadaşlar ben sıfır bir leptop aldım ve işletim sistemi Windows 10 1703 olarak geldi. Benim leptopu aldığımda Windows 10 1803 çıkmıştı ve ben de güncellemedim FPS düşer diye. Ekim ayına kadar bekledim ve sıfır kurulum ile geçtim. Mesela LoL'de 60 FPS alırken yeni güncellemede 40 üstüne çıkamıyo. Hangi sürüme geçim tavsiye verin bana oyun oynayamıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
FPS düşüşünün sebebi 1803 değil, güncel olmayan sürücüleriniz ya da ısınan dizüstü bilgisayarınız olabilir.

Ekran kartınız nedir, hangi sürüm sürücü yüklü ve oyunda AfterBurner gibi bir yazılımla sıcaklıklara baktınız mı?

Ayrıca 1809'a geçebilirsiniz:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
 
2 gün önce benimde başıma gelmişti. GTX 750 Ti ekran kartıyla oyun oynatmaz olmuştu. Bilgisayarı sıfırladım kurtuldum dertten.
 
FPS düşüşünün sebebi 1803 değil, güncel olmayan sürücüleriniz ya da ısınan dizüstü bilgisayarınız olabilir.

Ekran kartınız nedir, hangi sürüm sürücü yüklü ve oyunda AfterBurner gibi bir yazılımla sıcaklıklara baktınız mı?

Ayrıca 1809'a geçebilirsiniz:

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Merhaba, bende yükseldi FPS, neden olabilir ? Sürüm 1809.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen Windows sürümü ile kaynaklı bu sorun ben hep dedim yine diyorum Windows 10 halen tam anlamıyla optimizeli bir işletim sistemi değil. Güncellemeler ile bir iyi oluyor bir kötü oluyor 1809 sürümü ile tümden battılar bence tamamen sorunsuz olana kadar kullanılmamalı diye düşünüyorum. Sürücüler bir yere kadar benim sistemim de sürücülerim, BIOS sürümüm ve yazılımlarım güncel ama ne zaman Windows 10 kullansam hiç biri fayda etmiyor sürekli düşük FPS alıyorum artı olarak Xbox Game DVR özelliğini falan da kapattım fayda etmiyor. Sorun yaşamadığım tek Windows 10 sürümü 1703 olanıydı ama Microsoft öyle bir şirket ki hangi sürümü kullanırsan kullan kafasına göre boyutu yüksek güncellemeleri indirip en son 1809 sürümüne yükseltiyor bunun önüne asla geçemedim yahu arkadaşım ben 1703 kullanmak istiyorum neden karışıyorsun? İnternetim çok yavaştı neden diye araştırdım SoftwareDistribution klasörüne bir baktım 7-8 GB dosya indirmiş halen de indiriyordu sistemden resmen Update hizmetini tamamen kaldırdım yine kurtulamadım en sonunda Windows 7'ye döndüm COEM x64 Ultimate kurdum Update hizmetini kapattım sistem de bir tane Update yok ve bunu samimi olarak diyorum FPS sorunlarım tamamen çözüldü ne varsa Windows 7'de var. Örnek vereyim Counter Strike Source oyununu Online oynayan biriyim Windows 10'da 150 FPS alırken Windows 7'de 300 FPS almaktayım yer yer 280 FPS'ye de düştüğü oluyor ama arada dağlar kadar fark oldu. Farklı oyunlarda da aynen bu durum geçerli.
 
Yükselmesi gerek zaten zira yazılımlar güncellendikçe donanımı daha iyi kullanabiliyor.


Buna inanmamızı beklemiyorsun değil mi? :)

Recep bey inanıp inanmamak size kalmış ben burada yalan yalnış bilgiler versem elime ne geçecek sadece onu sorayım size ? Olanı söylüyorum sadece. Windows 10 yaralı bir sistem çok sağlam güncelleme alıp optimizeli duruma getirilmesi lazım ancak o zaman kullanılır onun harici ben kullanmıyorum. Kafasına göre arkaplanda sormadan güncelleme indirip bir sonraki yeniden başlatmada yükle demesi de ayrıca kullanmama sebebi. Bir ben değilim yani bir sürü kaynak, forum konuları ve makaleler var açın bakın 100 kişiden kaç tanesi memnun Windows 10'dan ? Ben oyun oynayan biriyim Windows 10'da hep sorun yaşadım 1809 bile kurdum denedim yok yani adamlar batırıyor her seferinde. Tek sorun yaşamadığım sürüm sadece 1703 onu da sağolsun Microsoft kullandırmıyor hemen güncelleme indiriyor. Windows 7 halen üstün bana göre.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı