Windows 10 1809 Güncellemesinden Sonra Bildirimlerin Görünmemesi

steveholmes

Kilopat
Merhaba, bu güncellemeyi windows update üzerinden gerçekleştirdim.Sorunsuz yüklendi herhangi bir sıkıntı olmadı fakat yüklediğimden beri bildirimler görünmüyor. Yeni bildirim geliyor ama bu bildirimin hangi uygulamadan geldiğini göstermiyor. Bildirimlere tıkladığımda boş görünüyor. Normalde bildirim gelince ses ile uyarırdı ama o da olmuyor artık.

Bildirim ayarlarına baktım her şey normal gözüküyor.Ne olur ne olmaz diye bütün ayarları kapatıp açtım fakat düzelmedi.Sizce bu sorunun sebebi nedir ve nasıl çözebilirim?

Güncellemeden sonra tüm sürücü ayarları sıfırlanmış. Grafik sürücüsünü geçtim touchpad sürücüsünün ayarları bile sıfırlanmış. Windows ayarlarının bazıları duruyor bazıları sıfırlanmış.

Onları saymıyoruz... Klasik zaten onlar. :)

Redditten bulduğum bir çözümü yazıyorum. Bende işe yaradı umarım sizde de yarar.

Görev çubuğundaki arama kısmına ''arka plan uygulamaları'' yazın ve tıklayın. Karşınıza çıkan yerde ''uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver'' seçeneğini açın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer zaten bu seçenek açık ise önce kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra tekrardan aynı yere gelip açın ve bir kere daha bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlemden sonra arka plan uygulamalarını kapatmayın çünkü bir sonraki yeniden başlatmanızda tekrardan bildirimler gelmiyor.

Normalde arka plan uygulamaları hep kapalıydı bende ama ona rağmen bildirimlerde bir problem olmuyordu.Niye bilmiyorum ancak windows'un bu sürümünde bu bir hataya neden oluyor sanırım.

Redditten bulduğum bir çözümü yazıyorum. Bende işe yaradı umarım sizde de yarar.

Görev çubuğundaki arama kısmına ''arka plan uygulamaları'' yazın ve tıklayın. Karşınıza çıkan yerde ''uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver'' seçeneğini açın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Eğer zaten bu seçenek açık ise önce kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sonra tekrardan aynı yere gelip açın ve bir kere daha bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu işlemden sonra arka plan uygulamalarını kapatmayın çünkü bir sonraki yeniden başlatmanızda tekrardan bildirimler gelmiyor.

Normalde arka plan uygulamaları hep kapalıydı bende ama ona rağmen bildirimlerde bir problem olmuyordu.Niye bilmiyorum ancak windows'un bu sürümünde bu bir hataya neden oluyor sanırım.

Teşekkürler... Bildirim çubuğunun sağ taraftan sola sonra tekrar sağa geçme sorunu kaldı sadece... :saçma:

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı