Rehber Windows 10 20H2 Sürümüne Geçiş

Windows 10'un 2004 sürümünden sonraki sürümü olan 20H2 sürümü artık nihai aşamaya ulaştı. Halihazırda bütün özellikleri 2004 sürümü içinde olan bu yeni sürüme geçmek için tek yapmanız gereken 84.7 MB boyutunda bir Microsoft güncellemesini yüklemek.

Adım adım 20H2 sürümüne geçiş:
  1. Öncelikle KB4562830 paketini indirin.
  2. Dosyayı seçin, F2'ye basın ve adını bununla değiştirin: windows10.0-kb4562830-x64.cab
  3. Şimdi dosyayı C:\ sürücüsüne kopyalayın.
  4. Başlat > CMD > Sağ tık > Yönetici olarak çalıştır.
  5. Komutu girin: dism /online /add-package /packagepath:"C:\windows10.0-kb4562830-x64.cab"

DISM yukleme.jpg

6. İşlem bitiminde PC'yi yeniden başlatmak için Y tuşuna basın.
  7. Bilgisayarınız yeniden başladığında artık Ekim 2020 Windows 10 sürümü olan 20H2'ye geçmiş olacaksınız, tebrikler:

1600461600157.png

Windows 10 20H2 özellikleri:

Temiz kurulum ile geçmek için:

20H2 artık resmi olarak çıkmıştır:

Son düzenleme:
Tekrar formata gerek yok, ben de 20H2 kullanıyorum. Bu akşam yayınlanmasını bekliyorum, eğer yayınlanırsa Microsoft hem 2004 için yeni bir Patch Tuesday güncellemesi yayınlamış olacak hem de 20H2 yükseltmesini resmi olarak herkese açmış olacak. Hali hazırda 20H2 kullanıyorsan tek yapman gereken Windows Update üzerinden güncellemeleri yüklemek. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Resmi olarak gelene kadar şu anki üzerinde geliştirmeler, düzeltmeler, ek özellikler falan gelirse windows update ile bunlar benim kullandığım sürüme adapte olur yani?

Resmi olarak gelene kadar şu anki üzerinde geliştirmeler, düzeltmeler, ek özellikler falan gelirse Windows Update ile bunlar benim kullandığım sürüme adapte olur yani?
Zaten sürüm aslında tamamlandı. Başka yeni ek özellik gelmeyecek. Sadece hata düzeltmeleri gelecek ki onları zaten Windows Update üzerinden alabiliyorsun. Hatta ek özellikler bile Windows Update üzerinden alınabilir çünkü 20H2 sürümü 2004'e ek güncelleme olarak geliyor. Yani 1909'dan 2004'e yükseltme gibi olmayacak.

20H2'nin mi akşam yayınlanmasını bekliyorsunuz?
Daha önceki 1909 sürümünün Kasım 2019 Patch Tuesday gününde (12 Kasım 2019) yayınlanmış olmasından dolayı bu sürümün Ekim 2020 Patch Tuesday gününde (13 Ekim 2020) yayınlanmasını bekliyorum fakat kesin değil. Belki de ay sonunda yayınlanır, bilemeyiz.

Daha önceki 1909 sürümünün kasım 2019 patch tuesday gününde (12 Kasım 2019) yayınlanmış olmasından dolayı bu sürümün ekim 2020 patch tuesday gününde (13 Ekim 2020) yayınlanmasını bekliyorum fakat kesin değil. Belki de ay sonunda yayınlanır, bilemeyiz.

O zaman acelem yok benim ya bekliyim biraz daha Windows Update'den güncelleme yapsın :D.

Zaten sürüm aslında tamamlandı. Başka yeni ek özellik gelmeyecek. Sadece hata düzeltmeleri gelecek ki onları zaten Windows Update üzerinden alabiliyorsun. Hatta ek özellikler bile Windows Update üzerinden alınabilir çünkü 20H2 sürümü 2004'e ek güncelleme olarak geliyor. Yani 1909'dan 2004'e yükseltme gibi olmayacak.
Bize de çıkacak resmi sürüm 2004 gibi ek güncelleme olarak gelecek o zaman değil mi? Yani 2004 sürümü kullanan ile şu anki 20H2 sürümünü kullanan biz, windows update yaptığımızda her ikisinde windows sürümü tamamen aynı olacak, son hali olacak. Mesela 19042.580 diyelim çıkacak olan resmi sürümün adı, benimki de bu olacak 2004 sürümü olup güncelleyenin de bu olacak.

Bize de çıkacak resmi sürüm 2004 gibi ek güncelleme olarak gelecek o zaman değil mi? Yani 2004 sürümü kullanan ile şu anki 20H2 sürümünü kullanan biz, windows update yaptığımızda her ikisinde windows sürümü tamamen aynı olacak, son hali olacak. Mesela 19042.580 diyelim çıkacak olan resmi sürümün adı, benimki de bu olacak 2004 sürümü olup güncelleyenin de bu olacak.
Aynen öyle. Tekrar format atmanıza gerek yok.

Türkçe’ye aşırı bir nefreti varmış. Peehh... Ne kadar üzüldük anlatamayız. Nefret ettiğiniz dili kullanan formu kullanıp buradan medet beklemeniz de ayrı bir acizlik zaten. Tam tahmin ettiğim yaştasınız 14-15 diyecektim ama 16 yaşında bir çocuksunuz. Kullandığınız dilden nefret etmenizin başka açıklaması yoktu zaten. Kesinlikle 3-5 tane blues tarzı müzik dinleyip, 3-5 tane yabancı dizi izleyip kendinizi bir şey sandığınıza da adım gibi eminim...

Böyle insanlara cevap bile vermeyeceksin. 17 yaşında daha ergen çocuk Türkçe'ye aşırı nefreti varmış. Zaten siz doğru şeyleri söylemişsiniz. Son cevabında da çok güzel bir r yapmış. Yazık cidden.

Anladım. Kesin eminsiniz değil mi araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Önceden de resmi olarak yayınlanmadan sürüm yüklediniz oradan mı biliyorsunuz?
Evet, yükledim. 2004 sürümünün son Slow Ring (eski Beta Channel) sürümlerinden birini (19041.84) UUP olarak indirip ISO'ya çevirdikten sonra yükseltmiştim. Sonra 19041.264 final sürüm olarak 27 Mayıs'ta çıktı ve ben de bu sürüme Windows Update üzerinden kısa sürede güncelledim. Tekrar 2 saat büyük bir güncelleme yüklenmesini falan da beklemedim, 5 dakika sürdü sadece. Yani diyeceğim şu ki geçin gitsin.
Böyle insanlara cevap bile vermeyeceksin. 17 yaşında daha ergen çocuk Türkçe'ye aşırı nefreti varmış. Zaten siz doğru şeyleri söylemişsiniz. Son cevabında da çok güzel bir r yapmış. Yazık cidden.
Doğru açıklayamadım da ondan. Türkçeye değil Türkçe yazılımlara karşı nefretim var sadece.
Ayrıca 17 yaşında diye insanlarla dalga geçemezsin. 10 yaşında olup mükemmel bilgiye sahip olan ve aynı zamanda mükemmel işler ortaya çıkaran da var, 30 yaşında olup işe yarar hiçbir şey yapmayan da var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı