Rehber Windows 10 20H2 Sürümüne Geçiş

Windows 10'un 2004 sürümünden sonraki sürümü olan 20H2 sürümü artık nihai aşamaya ulaştı. Halihazırda bütün özellikleri 2004 sürümü içinde olan bu yeni sürüme geçmek için tek yapmanız gereken 84.7 MB boyutunda bir Microsoft güncellemesini yüklemek.

Adım adım 20H2 sürümüne geçiş:
  1. Öncelikle KB4562830 paketini indirin.
  2. Dosyayı seçin, F2'ye basın ve adını bununla değiştirin: windows10.0-kb4562830-x64.cab
  3. Şimdi dosyayı C:\ sürücüsüne kopyalayın.
  4. Başlat > CMD > Sağ tık > Yönetici olarak çalıştır.
  5. Komutu girin: dism /online /add-package /packagepath:"C:\windows10.0-kb4562830-x64.cab"

DISM yukleme.jpg

6. İşlem bitiminde PC'yi yeniden başlatmak için Y tuşuna basın.
  7. Bilgisayarınız yeniden başladığında artık Ekim 2020 Windows 10 sürümü olan 20H2'ye geçmiş olacaksınız, tebrikler:

1600461600157.png

Windows 10 20H2 özellikleri:

Temiz kurulum ile geçmek için:

20H2 artık resmi olarak çıkmıştır:

Son düzenleme:
Evet, yükledim. 2004 sürümünün son Slow ring (eski beta Channel) sürümlerinden birini (19041.84) uup olarak indirip ISO'ya çevirdikten sonra yükseltmiştim. Sonra 19041.264 final sürüm olarak 27 Mayıs'ta çıktı ve ben de bu sürüme Windows Update üzerinden kısa sürede güncelledim. Tekrar 2 saat büyük bir güncelleme yüklenmesini falan da beklemedim, 5 dakika sürdü sadece. Yani diyeceğim şu ki geçin gitsin.

Doğru açıklayamadım da ondan. Türkçeye değil Türkçe yazılımlara karşı nefretim var sadece.
Ayrıca 17 yaşında diye insanlarla dalga geçemezsin. 10 yaşında olup mükemmel bilgiye sahip olan ve aynı zamanda mükemmel işler ortaya çıkaran da var, 30 yaşında olup işe yarar hiçbir şey yapmayan da var.

Dostum konuyla alakasız ama bir şey sorucam ben mesela bilgisayarı ilk açtığında masaüstü kaç saniyede geliyor diye falan çok merak ederim HDD kullanıyorum 30 35 saniyede geliyor 1 ay içerisinde 2 kere format attım formattan önce 23 25 saniyede geliyordu şimdi 30 35'lere çıktı başlangıç programları falan aynı sebebi ne acaba nasıl kısaltabilirim süreyi?
1602612350525.png

Geldi sanırım :D

Evet, yükledim. 2004 sürümünün son Slow Ring (eski Beta Channel) sürümlerinden birini (19041.84) UUP olarak indirip ISO'ya çevirdikten sonra yükseltmiştim. Sonra 19041.264 final sürüm olarak 27 Mayıs'ta çıktı ve ben de bu sürüme Windows Update üzerinden kısa sürede güncelledim. Tekrar 2 saat büyük bir güncelleme yüklenmesini falan da beklemedim, 5 dakika sürdü sadece. Yani diyeceğim şu ki geçin gitsin.

Doğru açıklayamadım da ondan. Türkçeye değil Türkçe yazılımlara karşı nefretim var sadece.
Ayrıca 17 yaşında diye insanlarla dalga geçemezsin. 10 yaşında olup mükemmel bilgiye sahip olan ve aynı zamanda mükemmel işler ortaya çıkaran da var, 30 yaşında olup işe yarar hiçbir şey yapmayan da var.
Dostum bu 20H2 sürümü için (19042.508) Insider olmayanlar Ekim'de resmi sürümü beklesin demişsin. Ben Indiser kullanmıyorum ama bu sürümü yükledim dediğim gibi.
Sadece Windows Update. Bu kadar. Bu sürüm zaten final sürüm. Microsoft resmi açıklaması böyle. Ancak sonraki numara değişir update ile ki o zaten olağan bir durum.
Windows Insider kullanmıyorum ama.

Nihai sürümü gelirse güncelleme ile geçebilir miyiz yoksa bir beta da olduğumuz için fortmak atmak mı gerekecek arkadaşlar.

Nihai sürüm gelirse güncelleme ile geçebilir miyiz yoksa Beta sürümde olduğumuz için format atmak mı gerekecek?
Nihai sürüm geldiği zaman Beta sürümü kullananların format atması gerekmeyecek. Doğrudan Windows Update üzerinden güncellemeleri alacaksın ve nihai sürüme geçmiş olacaksın. Mesela ben 19041.84 sürümünü böyle kurmuştum, 19041.264 sürümü final sürüm olarak çıkmıştı ve ben o sürüme doğrudan Windows Update ile geçmiştim. Üstelik tekrar büyük bir özellik güncellemesi yükler gibi 1 saat falan da bekletmedi, 1-2 dakika içerisinde güncelleme yüklendi. Sonradan sadece Ryzen'a geçtiğimde format atmıştım. Yoksa Ryzen'a geçmemiş olsaydım hala aynı Windows'u kullanıyor olabilirdim.

Arkadaşlar 2004 Pro sürümü kuruluydu bende. Is derleme sürümüne göre normalde 20H2 yazması gerekiyormuş ama bende sadece 2004 yazıyordu winver komutu ile bakınca. Bende bu konudaki yöntem ile CMD aracılığıyla güncelleme yaptım 10 saniye sürmedi zaten sistemi yeniden başlattım 2004 yazan yer 20H2 oldu buraya kadar sorun yok ama bu işlemlerden sonra sistemimde ağırlık ve yavaşlama söz konusu ayrıca burada bir konu açtım bu sorun da baş gösterdi. Yardımcı olabilir misiniz?

Bana bu sürüm geldi 🧐

Hocam siz Insider olmuşsunuz yanlışlıklan.

2004'e geri nasıl dönebilirim?

Hocam "Kurtarma" bölümünde Windows 10'un eski sürümüne dönüş yap, geçiş yap gibi bir yazı olacak. Oraya tıklayın, sizi bir eski sürüme atar. Dosyalarınıza, uygulamalarınıza veya oyunlarınıza bir şey olmadan tabii.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı