Rehber Windows 10 20H2 Sürümüne Geçiş

Windows 10'un 2004 sürümünden sonraki sürümü olan 20H2 sürümü artık nihai aşamaya ulaştı. Halihazırda bütün özellikleri 2004 sürümü içinde olan bu yeni sürüme geçmek için tek yapmanız gereken 84.7 MB boyutunda bir Microsoft güncellemesini yüklemek.

Adım adım 20H2 sürümüne geçiş:
  1. Öncelikle KB4562830 paketini indirin.
  2. Dosyayı seçin, F2'ye basın ve adını bununla değiştirin: windows10.0-kb4562830-x64.cab
  3. Şimdi dosyayı C:\ sürücüsüne kopyalayın.
  4. Başlat > CMD > Sağ tık > Yönetici olarak çalıştır.
  5. Komutu girin: dism /online /add-package /packagepath:"C:\windows10.0-kb4562830-x64.cab"

DISM yukleme.jpg

6. İşlem bitiminde PC'yi yeniden başlatmak için Y tuşuna basın.
  7. Bilgisayarınız yeniden başladığında artık Ekim 2020 Windows 10 sürümü olan 20H2'ye geçmiş olacaksınız, tebrikler:

1600461600157.png

Windows 10 20H2 özellikleri:

Temiz kurulum ile geçmek için:

20H2 artık resmi olarak çıkmıştır:

Son düzenleme:
Türkçeye aşırı bir nefreti varmış. Peehh... Ne kadar üzüldük anlatamayız. Nefret ettiğiniz dili kullanan formu kullanıp buradan medet beklemeniz de ayrı bir acizlik zaten. Tam tahmin ettiğim yaştasınız 14-15 diyecektim ama 16 yaşında bir çocuksunuz. Kullandığınız dilden nefret etmenizin başka açıklaması yoktu zaten. Kesinlikle 3-5 tane blues tarzı müzik dinleyip, 3-5 tane yabancı dizi izleyip kendinizi bir şey sandığınıza da adım gibi eminim...
Öncelikle konuşma tarzınıza dikkat ediniz. Sırf bir cümleye takılıp konuyu bozacağınıza soru olarak sorduğum kısma cevap verseydiniz daha iyi olmaz mıydı?
Ayrıca neredeyse 17 yaşındayım. Bu ay sonunda 17 olacağım. Kendimi bir şey de sanmıyorum. Hiç dizi veya film de izlemedim. Oradaki o "Türkçeye aşırı bir nefretim var" kısmını tam açıklayamamışım. Orada "Türkçe yazılımlara aşırı bir nefretim var" diyecektim fakat kısa kesmem gerekti.
Türkçe yazılımlara karşı nefretimin sebebi saçma sapan çeviri hataları veya bazı özelliklerin sadece o yazılımın veya işletim sisteminin İngilizce sürümünde kullanılabilmesi gibi sebepler. Yoksa doğrudan Türkçe diline karşı hiçbir nefretim yok. Ancak Türkçe yazılım ve oyunlardan (istisnalar hariç) uzak durmaya çalışıyorum.

Bu arada 20H2'nin ilk derlemesini bile kullandığımın kanıtı olan 18 Haziran 2020'de aldığım bir ekran görüntüsü;
Eki Görüntüle 673014

Şu anda ise 19042.508 kullanıyorum;
Eki Görüntüle 673018

Ekim ayında nihai olarak da çıkacak zaten bu sürüm.

Bu arada bu yamayı yüklemeden önce mutlaka Windows 10 2004 Build 19041.388 veya daha üstü bir derlemenin yüklü olması gerekiyor. Yeni Başlat menüsü gibi özellikler için ise 19041.423 veya üstü gerekiyor. Önce Windows Update üzerinden bütün güncellemeleri alın, sonra bu yamayı yükleyin.

2004 kullanmıyorsun çünkü. 1909 kullanıyorsun (Image Version: 10.0.18363.1082 kısmından belli oluyor). Önce 2004 sürümüne güncelle, sonra bu yamayı yükleyebilirsin.
Ben 2004 kullanıyorum ve güncellerken aynı hatayı bende aldım. (Tamamdır sorunu hallettim.)

2004 sürümü ile arasında ne fark var? Performans ya da tasarım farkı var mı? Sizce 2004'den 20H2'ye geçilmeli mi?
Performans farkı yok çünkü çekirdeği 2004 ile tamamen aynı. Ayrıca 1909 gibi ek işlemci özellikleri de getirmiyor (1909 sürümü Intel Turbo Boost Max 3.0 desteği ile gelmişti). Sadece tasarımsal olarak farklar var. Ayrıca yeni Microsoft Edge de artık Windows ile birlikte gelmeye başladı. Ben geçilmesini öneririm çünkü temel yapı olarak 2004 ile aynı ve yeni özellikler getiriyor. Sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.

Performans farkı yok çünkü çekirdeği 2004 ile tamamen aynı. Ayrıca 1909 gibi ek işlemci özellikleri de getirmiyor (1909 sürümü Intel Turbo Boost Max 3.0 desteği ile gelmişti). Sadece tasarımsal olarak farklar var. Ayrıca yeni Microsoft Edge'de artık Windows ile birlikte gelmeye başladı. Ben geçilmesini öneririm çünkü temel yapı olarak 2004 ile aynı ve yeni özellikler getiriyor. Sorun yaşayacağınızı hiç sanmıyorum.

Yeni Microsoft Edge bana güncelleme olarak geldi ama.

Yeni Microsoft Edge bana güncelleme olarak geldi ama.
Eğer yeni Başlat menüsü sizin ilginizi çekmediyse şimdilik 2004'te kalabilirsiniz fakat Microsoft'un destek politikasından dolayı geçmenizi şiddetle öneririm. Daha uzun süre güvenlik güncellemesi alırsınız bu sayede.

Eğer yeni Başlat menüsü sizin ilginizi çekmediyse şimdilik 2004'te kalabilirsiniz fakat Microsoft'un destek politikasından dolayı geçmenizi şiddetle öneririm. Daha uzun süre güvenlik güncellemesi alırsınız bu sayede.
Dostum ben dün yeni laptopa kurdum 20H2 sürümünü meğer resmi olarak daha yayınlanmamış. Ama final sürümü demiş Microsoft. Şimdi son halini aldığında ne yapmam lazım? Yayınladıkları iso dosyası ile tekrar kurulum mu yapmam lazım yoksa windows update ile geçer miyim son haline? IS derlemesi aynı mı olur?

Dostum ben dün yeni laptopa kurdum 20H2 sürümünü meğer resmi olarak daha yayınlanmamış. Ama final sürümü demiş Microsoft. Şimdi son halini aldığında ne yapmam lazım? Yayınladıkları ISO dosyası ile tekrar kurulum mu yapmam lazım yoksa Windows Update ile geçer miyim son haline? İS derlemesi aynı mı olur?
Tekrar formata gerek yok, ben de 20H2 kullanıyorum. Bu akşam yayınlanmasını bekliyorum, eğer yayınlanırsa Microsoft hem 2004 için yeni bir Patch Tuesday güncellemesi yayınlamış olacak hem de 20H2 yükseltmesini resmi olarak herkese açmış olacak. Hali hazırda 20H2 kullanıyorsan tek yapman gereken Windows Update üzerinden güncellemeleri yüklemek. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Bana bu sürüm geldi 🧐
Sen çünkü Dev Channel'ı seçmişsin. Eğer çok teknik bir insan değilsen Dev Channel'da kalmanı önermiyorum. 2004 veya 20H2 sürümlerinde yaşamayacağın kadar fazla sorun yaşayabilirsin. Eğer teknik biriysen devam edebilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı