Windows 10 Açılması 3 Dakikadan Fazla Sürüyor

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 açılması çok uzun sürüyor. Eskiden böyle değildi. Linux ile Dual Boot yaptım, bu işlemden yaklaşık 3 ay sonra bu durum oluştu. Normalde 10 saniye sürüyordu yaklaşık. Neden bu durum oluştuğuna dair fikri olan var mıdır?

Diğer gerekli olabilecek bilgiler. Windows 10 Enterprise 2016 LTSB, orijinal sürüm korsan değil. Windows 240GB SSD'de yüklü. Linux ise 128 GB mSATA SSD'de yüklü. Yani fiziksel olarak farklı yerdeler. Bir de bilgisayarda 500GB HDD var. Onda sistem yüklü değil, depolama amaçlı yalnızca. Hem Windows hem Linux'ta kullanabiliyorum.

Başka bilgi gerekliyse söylerseniz yazabilirim.

Harddiski çikarip deneyın.
SATA bağlantısını kontrol ettiniz mi?
Bir de SSD sağlığını test etmek lazım.

Bağlantı sıkıntılıysa komple çalışmaması gerekmez mi? Dizüstü bilgisayar, SSD'yi çıkarmak için biraz uğraşmam gerekiyor, hemen de yapamam malesef. Yarın müsait olduğum bir vakit deneyeyim onu.

SSD sağlığını nasıl test edebilirim?

Bağlantı sıkıntılıysa komple çalışmaması gerekmez mi? Dizüstü bilgisayar, SSD'yi çıkarmak için biraz uğraşmam gerekiyor, hemen de yapamam malesef. Yarın müsait olduğum bir vakit deneyeyim onu.

Harddiski çikarip deneyin, Çünkü HDD yavaşsa bu gibi sorunlara neden olabilir.

Sata bağlantısı biraz gevşeyince kasıyor. Darbe falan bağlantıyı etkileyebilir.
Disklerin sağlığını Crystaldiskmark uygulaması test edebilirsiniz.

Harddiski çikarip deneyin, Çünkü HDD yavaşsa bu gibi sorunlara neden olabilir.

Harddisk eski bir harddisk, muhtemelen yavaştır. Ancak onda sistemle alakalı bir şey yok, yine de yavaşlatabilir mi açılışı?
Sata bağlantısı biraz gevşeyince kasıyor. Darbe falan bağlantıyı etkileyebilir.
Disklerin sağlığını Crystaldiskmark uygulaması test edebilirsiniz.
HDD ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum SSD'de yüklüymüş Windows belki SSD darbe yemiş olabilir bilgisayar düştüyse.

Bu dediğim durum başlamadan önce bilgisayarı düşürmedim. Yaklaşık 5 yıl önce düşmüştü ama. Gerçi o zaman da SSD yoktu.

Harddisk eski bir harddisk, muhtemelen yavaştır. Ancak onda sistemle alakalı bir şey yok, yine de yavaşlatabilir mi açılışı?

Bu dediğim durum başlamadan önce bilgisayarı düşürmedim. Yaklaşık 5 yıl önce düşmüştü ama. Gerçi o zaman da SSD yoktu.
Yavaşlatabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı