Windows 10 Açılması 3 Dakikadan Fazla Sürüyor

Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Windows 10 açılması çok uzun sürüyor. Eskiden böyle değildi. Linux ile Dual Boot yaptım, bu işlemden yaklaşık 3 ay sonra bu durum oluştu. Normalde 10 saniye sürüyordu yaklaşık. Neden bu durum oluştuğuna dair fikri olan var mıdır?

Diğer gerekli olabilecek bilgiler. Windows 10 Enterprise 2016 LTSB, orijinal sürüm korsan değil. Windows 240GB SSD'de yüklü. Linux ise 128 GB mSATA SSD'de yüklü. Yani fiziksel olarak farklı yerdeler. Bir de bilgisayarda 500GB HDD var. Onda sistem yüklü değil, depolama amaçlı yalnızca. Hem Windows hem Linux'ta kullanabiliyorum.

Başka bilgi gerekliyse söylerseniz yazabilirim.

SSD'yi vidalarla sabitlediniz mi?
Eğer bilgisayarcıya taktırdıysanız genelde özensiz yapılıyor. Vidaları unutuyorlar. Kontrol etmenizi öneririm.

Kendim taktım SSD'yi, vidaladım da.

HDD ile alakası yok ama deneyin denemekten bir şey olmaz :D

Müsait bir zamanda deneyeceğim. Ben de çok ilgili olmadığını düşünüyorum ancak emin olamadım.
Arkadaşalar, şimdi denedim değişme yok. HDD takılı değil, SSD'yi çıkartıp yeniden taktım. Yine çok uzun sürüyor açılması.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı