Windows 10 Arkada Uygulamaları Açık mı Bırakıyor?

Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, Windows 10 işletim sistemi kullanıyorum. Çok RAM tükettiğini duydum. Ama bu kadarı çok fazla geldi. Sonrasında görev yöneticisinden baktığımda Cyberpunk ve Valorant açık gözüküyordu(ikisini de öncesinde oynayıp kapatmıştım). Daha sonra ikisini de görevi sonlandır yaptım ve RAM kullanımı yüzde 30'a düştü. Benim anlamadığım şey Windows 10 böyle uygulamaları arka planda açık mı tutuyor?

(Avira ile tam sistem taraması yaptım, bir şey çıkmadı)

Windows 10 çok RAM kullanmıyor. İhtiyacı olduğu kadar kullanıyor. RAM'e ihtiyaç duyan başka bir uygulama açarsan ona yer açar. Gereksiz bir takıntı. Kasaya 6 fan takmak gibi bir şey.

Oyunların açık kalması da sisteminize özgü bir sorun.

Artı 19 Eksi
Önbelleğe alınmış yazıyor. O, programı bir daha açmanız ihtimaline karşı hazırda bekletiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam, Windows 7'den kalan bir olay bu. Windows iyi bir deneyim sunmak için RAM'ı kullanır, uygulama ihtiyacı duyarsa RAM'ı ona ayırıyor. Yani pek takmayın bu olayı. Sistemde kasma, donma yoksa rahat kullanın.
Bende oyuna Alt+F4 atınca görev yöneticisinde açık oluyor.

Yeniden açınca hızlı açılması için önbelleğe alıyor çünkü.

Recep abi doğru söylüyor başlangıç bölmesinden uygulamaları devre dışı bırakıp belki anlıyorsanız MSConfig ayarlarını yapıp kullanmadığınız uygulamaları görev çubuğundan kapatın bu belki yardımcı olur.

Yaptığım rehberde ki ilk adımı yaparsan CPU kullanımı ciddi derecede azalacaktır, RAM kullanımına pek ciddi bir etki yapmıyor ancak CPU kullanımını %0'a ya da %1'e indiriyor.

Allah Allah neden bu kadar RAM tüketiyor halbuki arkada sadece Valorant Cyberpunk Discord Chrome açık. Şu videoyu izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu sahibinin mesajını okumadınız herhalde. Oyunları kapatmış ama görev yöneticisinde gözüküyor.

Okudum hocam ben bu kadar uygulama açıp kapattıktan sonra normal demek istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…