Windows 10 bilgisayara Windows 7 nasıl kurulur?

Temiz kurulum ile geçersen daha iyi olur. ISO dosyasını, USB belleğe yazdır Rufus ile. BIOS içerisinden kur.

ISO dosyasını indirdikten sonra USB'ye yazdırıp bilgisayarı USB'den boot edip kurulum yapmak. Kurulumdan sonra ekran kartının driverini kurmayı unutma.

Windows 10 yüklü bilgisayara windows 7 kurarsanız bilgisayarı başlatırken windows 10'u görmez direk windows 7 ile başlar çünkü windows 7 işletim sistemi varken windows 10 yoktu. (Win 7 kurulurken win 10'u tanımadığı için MBR'yi Master Boot Record'u yeniden yazar) Bu yüzden temiz kurulum yapacaksanız kurmayı düşündüğünüz tüm işletim sistemleri için diskinizde veya disklerinizde yer ayırın sonrasında versiyonu en düşükten en yükseğe işletim sistemlerini kurun bu şekilde bilgisayarı her başlattığınızda boot ekranında hangi işletim sistemi ile başlamak istediğinizi size sorar.

Son düzenleme:
Temiz kurulum ile geçersen daha iyi olur. ISO dosyasını, USB belleğe yazdır Rufus ile. BIOS içerisinden kur.

Nasıl yapacağım hocam.

Nasıl yapacağım hocam?

Yazmıştım. Gösterdiğim linkten kendine uygun Windows 7 sürümünü indir. USB belleği tak. Rufus yazılımını indir. Rufus yazılımı ile USB belleğe ISO dosyasını yazdır. BIOS'a gir ve boot ederek kurma işlemine başla. Disk biçimlendirme ekranı sana göre kalmış. Anlamadıysan, YouTube'a bakabilirsin bir sürü video var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı