Windows 10 Bluetooth sürücüsü

oktay811

Kilopat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 10 yıldır kullandığım Dell marka laptop a 1 ay önce Windows 10 format attım. Windows 7 iken kullandığım Bluetooth'u Windows 10 da kullanamıyorum.

İnf dosyaları indirip sürücüyü setup olmadan disket ekleme yolu ile güncelmeye çalıştım ama başarılı olamadım.

Bu sorunu aşmanın bir yolu var mıdır?

Dell driver sayfasında Windows 10 desteği yok: driverları

Cihaz örneği yolu:
USB\VID_413C&PID_8160\7&2D8F89B0&0&3.

Donanım kimlikleri:
USB\VID_413C&PID_8160&REV_0173.
USB\VID_413C&PID_8160.

Sorun durumu:
Bir sürücü hizmetini gösteren bir yapılandırma kayıt defteri düğümü, bozuk yapıdaydı veya gerekli değer girdilerini içermiyordu.
C0000160.

Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim kadarı ile Windows, bluetooth sürücüsünü otomatik olarak yüklüyor ve bluetooth cihazlarının çalışmasında sıkıntı yaşanmıyor. Arkadaşın 10 yıllık diz üstü bilgisayarında Win 8.1 yüklü iken çalışmayan bluetooth cihazları Win 10 yüklenince anında çalışmaya başladı hem de driver filan yüklemeden.

Aygıt yöneticisinden sürücüsü yüklenmemiş olarak görülen tüm cihazların yazılımını internetten yüklemeyi seçin belki o şekilde yükleyebilir.
 
1611100726865.png



Aygıt yöneticisinde şu şekilde, yanında bir sarı ünlem var. Ben de anlamadım ki.... Win10 ilk çıktığı zamanlar da yüklemiştim o zaman çalışıyordu diye hatırlıyorum. Şimdi çalışmıyor :D Sebebi ne olabilir bilemedim.
 
Hocam, donanım kimliği ile baktım. Hep eski sürücü var. Arkadaşlar da baksınlar. Belki bulunabilir.
 
Hocam bu hatayı mı alıyorsunuz?

Hocam resim çok küçük gerçekten, ne yazdığını göremedim. Kusura bakmayın.

Hocam bunu deneyebilir misiniz? http://downloads.trendnet.com/tbw-1...ver_utility_tbw-106ub_tbw-107ubv2(cd2.01).zip
Not: ZIP dosyasını masaüstüne çıkartın ve içindeki çalıştırılabilir dosyayı çalıştırın eğer bir özellik gerekli diye bir şey derse kabul edin açılan pencerede "install utility" deyin.

Burdaki driver ı ben de görmüştüm ama usb bluetooth için olduğu için yüklemedim. Ama siz gösterdiniz diye indirdim, yğkledim yinede işe yaramadı :( Aygıt yöneticisinde ünlem işareti kalktı ama yinede işlevini görmüyor.

Bluetooth, wifi chipseti ile beraber bulunur demi? Yani pc de bluetooth çalışmaz ise wifide çalışmaz. Benim pc de wifi çalışıyor bluetooth çalışmıyor. Sanırım donanım kaynaklı bir problemim yok, yazılım kaynaklı problemim var.
Kafayı yemek üzereyim. Az önce yüklediğim driverları kaldırdım. Şimdi bluetooth bağlandı :D O kadar didindim durdum, aygıt tanınmıyordu, şimdi kendiliğinden tanıdı 😂😂
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı