DirectX 12'nin ne olduğunu biliyor musun?
DirectX, temel olarak Microsoft'un PC'nizin donanımlarıyla iletişim kurmaya olanak tanıyan yazılımı. DirectX içerisinde 2D ve 3D vektör grafikleriyle ilgili görevleri yerine getiren ve ses çalabilen uygulama programlama arayüzleri (yani API'lar) bulunuyor.
Kaynak: CHIP
DirectX 12, bir yükü işlemcinin birden fazla çekirdeğine dağıtabildiği için daha fazla performans alınabiliyor. DirectX 11 bunu tek çekirdekte yapıyor. Tek çekirdekli günler eskide kaldı.
Tam güvenlik desteği mi, Windows'un güvenlik ile ilgili konularını hiç yalnız başına kullandın mı ayrı bir antivirüs olmadan?
Evet, Windows 7'de kullanmıştım. Windows 10'da da bir dönem kullanmıştım. Şu anda iki yıllık Kaspersky Internet Security lisansım var.
WannaCry saldırısından Windows 10'un etkilenme oranı oldukça düşük. Windows 7 en fazla etkilenen işletim sistemiydi. Hatırlatırım.
Kaspersky, WannaCry siber saldırısının ana hedefinde Windows 7 olduğunu ve saldırıdan etkilenen işletim sistemlerinin %98 oranında Windows 7 olduğunu açıkladı.
Kaynak: Milliyet
Windows'un kendisi de ayrı bir antivirüs programı kurun diyor.
Nerede diyor? Ayrı bir antivirüs yazılımı kurduğunuz zaman Windows Defender devre dışı kalıyor ama kurmadığımız zaman da öyle bir şey demiyor.
4 GB RAM yetersiz demişsiniz fakat diyeceğim tek şey 2 GB RAM ile çok rahatım ve 4 GB RAM kullanıp da Windows 10 kullanan bildiklerim var biri LoL'de bile 300 FPS alabiliyor.
Windows 10'un hangi sürümünü kullanıyorsunuz? 32 bit mi, 64 bit mi? 1511 mi, 1607 mi, 1703 mü, 1809 mu, 1903 mü? Hangisi?
Windows 10'un açılış hızına neden yavaş dediniz anlamadım 10 yıldır kullandığım HDD ile oldukça hızlı açılıyordu yani hiç HDD kullandınız mı bilmiyorum ama o cümle tamamıyla yanlış.
Evet, 10 yıla yakın bir süredir HDD kullandım. Şu anda kullanmış olduğum bilgisayarda 5400 RPM'lik SATA 2 bir HDD vardı. SSD'yi 5 aydır kullanıyorum. Windows 10'un açılıp kendine gelmesi 5 dakikayı buluyordu. Masaüstündeki simgelerin yüklenmesi zaten 2 dakika sürüyordu.
Ayrıca "açılıyordu" dediniz. Ne zaman denediniz?
Günümüz teknolojisine göre geri kalmış ise neden geçen yıl internete bağlı PC kullanıcılarının işletim sisteminin yarısı Windows 7 idi, internete bağlı olmayanları saymazsak?
Windows 10, Aralık ayında kullanım bazında Windows 7'yi geçmeyi başardı. Yayınlanan rapora göre 7 Aralık tarihinde
Windows 10 %39.22,
Windows 7 ise %36.9 kullanım oranına sahip.
Kaynak: PC Hocası
Windows 7,
döneminin en iyi işletim sistemlerinden bir tanesiydi. Windows 10 eğer 4 yılda Windows 7 gibi bir işletim sistemini geçebiliyorsa bu büyük bir başarıdır.
Bu sözüm genele:
Bunları söyledim diye sonra da Windows 10 fanı oluyorum. Bu sefer kaynaklarla konuştum. Beni şimdi hangi kılıfa uyduracaksınız? Bekliyorum.