Windows 10 Çok Yavaş

Directx 12'nin ne olduğunu biliyor musun? Tam güvenlik desteği mi, windowsun güvenlik ile ilgili konularını hiç yalnız başına kullandın mı ayrı bir antivirüs olmadan? Windowsun kendisi de ayrı bir antivirüs programı kurun diyor. 4 GB RAM yetersiz demişsiniz fakat diyeceğim tek şey 2 GB RAM ile çok rahatım ve 4 GB RAM kullanıp ta windows 10 kullanan bildiklerim var biri lolde bile 300 FPS alabiliyor. Windows 10'un açılış hızına neden yavaş dediniz anlamadım 10 yıldır kullandığım HDD ile oldukça hızlı açılıyordu yani hiç HDD kullandınızmı bilmiyorum ama o cümle tamamıyla yanlış. Günümüz teknolojisine göre geri kalmış ise neden geçen yıl internete bağlı PC kullanıcılarının işletim sisteminin yarısı windows 7 idi, internete bağlı olmayanları saymazsak?

Windows 8 ve 8.1 de 10 kadar kötü bence 7.

Hayır uzun süre kullandım fakat oyun performansı aşırı kötüydü 60 FPS adlığım yerde 2-3 FPS alıyordum.
Eski oyunları oynuyorsan muhtemelen Win 10'da performans alamazsın. Win 10 güncel oyunlar için Win 7'den daha iyi performans sunuyor. Eski oyunlara değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükseltme işlemi forumca önerilmez, kurulumdan sonra sürücü sorunları ve yükseltme kaynaklı hatalarla karşılaşabilirsiniz. Sıfırdan kurulum yapmanız gerekirdi.

Windows 10'da SSD şart olmasa bile SSD kullanmak size ilaç gibi gelir. 5400 RPM'lik HDD ile Windows 10 kullanmak size kafayı yedirtebilir, mesela yavaş açılma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Ayrıca 4 GB RAM günümüz şartlarında yetersiz kalmaktadır. Amacınız sadece internette gezinmekse 4 GB RAM kullanabilirsiniz ama oyun oynayacaksanız daha yüksek boyutta bir RAM'e ihtiyacınız var.

Bunu hangi bilgiye dayandırarak söylüyorsunuz, çok merak ettim. DirectX 12, tam güvenlik desteği, tam XBOX desteği...

Windows 95'ten 10'a kadar neredeyse tüm Windows sürümlerini kullandım. Windows 7 de oldukça başarılıydı, inkâr yok ama Windows 7 artık günümüz teknolojisine göre eskide kalmaya başladı.

Temel destek 13 Ocak 2015 tarihi itibariyle bitti. Genişletilmiş destek için de fazla bir zaman kalmadı, o da 14 Ocak 2020'de bitecek.
Zaten 8.1 döndüm.

@yika38 aslına bakarsan hizmetleri de kapattım şöyle söyliyim, CS:GO veya LoL en basit örneklerden bahsetmem gerekirse 8.1'de 250 fps aldığım bilgisayarım yanmış gibi 75 fps'lere kadar düştü Windows 10'a geçince hiç anlam veremediğim bir olay, hizmetlere gelince nerden baksan hiçbir hizmeti kullanmıyorum diyebilirim dostum sadece oyun amaçlı kullanıyorum ara sıra araştırma ve film dizi genel kullanım %90 oyun yani :)
Ek olarak: Yükseltme yapmadım, temiz 0 bir kurulum :)

Son düzenleme:
Öyle değil tamamen yanlış anladınız eğer bir PC Windows 8 ile geldi ise mesela onu 10 yapmak sadece kullanımı rahatlatmak için olur hani ayarlar kısmı filan aynı telefon gibi ya o yüzden.
Bu menü acemiler için tasarlanmadı, kullanım kolaylığı ve zamandan tasarruf için hazırlandı. O zaman önceki yorumunuzda "acemiler için" demek yerine şimdi söylediğinizi deseydiniz.

Windows 10 PC kullanmayı bilmeyen acemi insanlar içindir yani hiç windows 7 kullanmışlığınız varsa windows 7 64 bit kullanın derim.
Alakası bile yok. Gerçekten üreticisinin ve birçok firmanın elini ayağını kestiği bir işletim sistemi mi öneriyorsunuz? Anlamadığınız konuya mesaj yazmayın, mesaj kssmaya gerek yok.
Asıl soruya gelirsek herhangi bir SSD alıp Windows 10'u SSD'ye kurarsanız sorun kalmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı