Windows 10 çok yavaş

kunduzbey

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
SSD ve 8 GB RAM, RX 580, Ryzen5 1500X kullanıyorum ama Windows 10'da bir yavaşlık var, arkada çok fazla program çalışıyor. Dün Windows 8.1 kurdum aynı programlar kuruluydu hiçbir şey silmedim ve acayip hızlıydı ama RX 580 için Windows 8.1 driver yokmuş. Amacım oyun oynamak. Hangi işletim sistemini kurmalıyım Windows 7 mi, 10 mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 daha iyi. Windows 8.1 sürücüsü yok ama Windows 7 sürücüsünü kurabilirsiniz sorunsuz çalışıyor.
2020'nin gelişiyle gelen Adrenalin 2020 Edition sadece üstünde yazan sistemlere kurulabiliyor. Dediğinizin aksine Windows 7 sürücüsü artık Windows 8.1 için kurulamıyor. Başlangıç ekranında hata veriyor. Sadece 2020'nin hemen öncesindeki sürücüyü kurabilir arkadaş.

2020'nin gelişiyle gelen Adrenalin 2020 Edition sadece üstünde yazan sistemlere kurulabiliyor. Dediğinizin aksine Windows 7 sürücüsü artık Windows 8.1 için kurulamıyor. Başlangıç ekranında hata veriyor. Sadece 2020'nin hemen öncesindeki sürücüyü kurabilir arkadaş.
Aynen kuramadım zaten. Eski sürücü deneyeceğim olmazsa Windows 7'ye geçerim.

Winodws 10 ise 10 driver eğer 8.1 iseniz windows 7 yi kullanın ben win 8.1 kullancısı olarak 7 driver yüklü ekran kartım rx 570 performans olarak win 10 daha şu an win 10 kullanıyorum ve gerçekten çok işe yaradı mesela pubg de iken ben win 7 driver var iken 85 fps win 10 geçince 110 130 fps lere çıktım ve ultra ayarlar.

Temiz bir Windows 10 Home kurulumu yapın. Oyun oynayacaksanız Home sürümü zaten yeterli olur. Gereksiz arkaplan uygulamalarını kapatın ve bana kalırsa 19.12.2 sürücüsünü kullanın. 2020 için WHQL geldiğinde geçersiniz. Her ne kadar stabil olduğunu söyleseler de “recommended” olmadıkça geçmiyorum yeni sürücülere.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı