Windows 10, Daha Hızlı Bir Paket Yöneticisine Kavuşuyor

Bir yerden Linux kokusu geliyor sanki?
Amaç Linux distro'larını öldürüp pazar hakimiyetini ele geçirmek. Buram buram öyle kokuyor. Yoksa aile bilgisayarları için tasarlanan Windows neden Linux'a benzesin?

Ha bu arada bunu neden yapmak istediklerini de belirteyim, x86 ölmekte olan bir mimari. Microsoft, ARM'a NT'yi geçiremediğinden dolayı bari x86'da liderliği elinde tutmak istiyor.

Olmadı, Anbox kurarsınız.
Ben anbox kurdum ama çok verimsiz çalışıyor sana makine gibi ağır.
Android açık kaynaklı neden Linux Android karışımı bir işletim sistemi yok ki. Yada .apk dosyalarını .deb şeklinde paketleyemiyoruz. GNU/Android gelse çok harika olur.

Linux gibi açık kaynak hızlı bir uygulama varken neden linuxa benzeyen Windows kullanalım ki?
Ayrıca birçok konuda terminal kolaylığı var sadece uygulama indirme değil ki?
Tamamen aç gözlülükle 3 kuruş fazla kazanmak için yapılmış göz boyama 😒 (bu kişisel görüşüm katılmayanlara saygı duyuyorum.)
Oyun oynamak için.

Ha bu arada bunu neden yapmak istediklerini de belirteyim, x86 ölmekte olan bir mimari. Microsoft, ARM'a NT'yi geçiremediğinden dolayı bari x86'da liderliği elinde tutmak istiyor.
2012 yılında tanıtılan WindowsRT ve Windows Phone lar ARM mimarisinde çalışıyorlar ve NT çekirdeğine sahipler.

2012 yılında tanıtılan WindowsRT ve Windows Phone lar ARM mimarisinde çalışıyorlar ve NT çekirdeğine sahipler.
Fakat Win32 uygulamaları çalışmıyor. Önemli olan da yılların Win32 uygulama birikimi zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı