Windows 10 Disk Kullanımı %100 Sorunu

ayhanizmir

Decapat
Özellikle bu sabahtan itibaren bilgisayarda inanılmaz bir yavaşlama fark ettim. Bu konuyu açana kadar bile ne kadar bekletti bilemezsiniz.

Görev yöneticisinden baktığım zaman CPU %5-%10-%15, bellek %30-40, disk kullanımı %100 sabi (99 dahi olmuyor) gözüküyor.

Disk kullanımı azaltmak için 3-4 farklı yol denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bilgisayarım daha 1 aylık (Acer E5-576G-50GL). Başlat menüsüne tıklayınca bile birkaç saniye tepki vermiyor sonrasında açılıyor. Çözümü nedir? Daha düne kadar böyle bir sorun yoktu.

Not: Bugün Windows'a güncelleme geldi. Fakat güncellerken de disk %100 gözüküyordu (yani güncelleme tamamlandıktan sonra oldu diyemem).

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellerken zaten %100 olur. Güncellemeden sonra da bir süre olması normaldir. Eğer sıkıntınız devam ederse bilgisayarın geri yükleme noktalarına bakabilirsiniz. Ayrıca her güncellemeden önce geri yükleme noktası oluşturmayı unutmayın.

Özellikle bu sabahtan itibaren bilgisayarda inanılmaz bir yavaşlama fark ettim. Bu konuyu açana kadar bile ne kadar bekletti bilemezsiniz.

Görev yöneticisinden baktığım zaman CPU %5-%10-%15, bellek %30-40, disk kullanımı %100 sabi (99 dahi olmuyor) gözüküyor.

Disk kullanımı azaltmak için 3-4 farklı yol denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Bilgisayarım daha 1 aylık (Acer E5-576G-50GL). Başlat menüsüne tıklayınca bile birkaç saniye tepki vermiyor sonrasında açılıyor. Çözümü nedir? Daha düne kadar böyle bir sorun yoktu.

Not: Bugün Windows'a güncelleme geldi. Fakat güncellerken de disk %100 gözüküyordu (yani güncelleme tamamlandıktan sonra oldu diyemem).
Disk'i en çok kullanan uygulamayı söyler misiniz? Disk'e 2 kez tıklayıp en fazla kullanan uygulamayı yazarsanız yardımcı olabiliriz.

Son düzenleme:
İnternette bir çok yol var fakar hiç bir şey işe yaramayacaktır... Hizmetlerden yapılan ayarlar gereksiz uygulamaları kesmek. Her nedense bu yavaş yavaş yayılan bir hastalık gibi format bile işe yaramıyor. Ben yeni güçlü bir makine toplayıp bu sorunu aştım. Bana olduğu zamanlar arkadaşlarımın PC'si güçlüydü onlara olmuyordu. Şimdi onlara olmaya başladı yavaştan bakalım sıra ne zaman tekrar bana gelecek.

Eskiden 5400 RPM bir HDD vardı. Onu söküp sıfır 7200 RPM HDD taktım sorun yine de çözülmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 daha çok SSD'ye uygun bir işletim sistemi o yüzden sürekli böyle konular açılıyor. Bunun tek bir çözümü var yıllardır aynı çözümü öneriyoruz ve sonuç %100 başarılı oluyor. Çözüm; SSD'ye geçmek!

Diskinizi en çok kullanan uygulamalar nelerdir görev yöneticisinden bakın. Eğer disk kullanımı 0,1 MB/s olduğu halde %100 gösteriyorsa bilgisayarınıza HD Tune Pro uygulamasını yükleyip yardımcı olabilmemiz için Health bölümünün fotoğrafını buraya atın.

160 liraya SSD aldım birkaç ay önce 120 GB 500/450 okuma/yazma değerleri var 4K değerleri de fena değil 5400'lük HDD kullanırken ben de aynı sorunu yaşıyordum. Temiz kurulum yapıp kullandığım bütün programları yükledikten sonra 1 ay kadar normal kullanıyordum daha sonra yavaşlamalar başlıyordu. SSD yükseltmesinden sonra, başka HDD'li bir bilgisayarı kullanınca kendi bilgisayarımı özlüyorum. Şuan dolardan dolayı SSD fiyatları nasıl bilmiyorum ama önerim, paraya kıyıp düşük kapasiteli de olsa bir SSD almanız.

Benim kombinasyonum;
120 GB SSD(OS, programlar) + Caddy denilen meret ile 500 GB HDD(arşiv, oyunlar)

Sadece SSD ile kullandığımda açılış hızı 4 saniye kadar daha kısa oluyor, HDD'yi takınca açılış hızı 4 saniye kadar uzuyor ama bilgisayar yine de fişek gibi. OS HDD'de olduğu zaman Chrome'un açılmasını beklerken kanser oluyordum, şimdi tıkladıktan 2-3 saniye sonra hazır oluyor.

Planlı eskitme gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm global şirketler, aldığınız cihazlarda sizin tüm verilerinizi alır ve sizi "reklam" haline getirir. Sizi sabote eder, habersizce kullanır. Bir de bu yöntemle sizi yeni cihazlarına yönlendirir ve sizi de orada kullanır. Sizi, sizin isteğinizle kullanmış olur ve gerçeği farkettiğinizde şaşırırsınız, ses çıkartamazsınız. Çünkü her şey sizin haberiniz olmasa da sizin isteğinizle olmuştur. Acı ama gerçek...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı