Windows 10 "düzgün başlatılamadı" sorunu ve sistem geri yükleme yapamama

sevenfirat

Decapat
Katılım
6 Aralık 2018
Mesajlar
6
Selamlar.
Yaklaşık iki gün önce normal bir şekilde kapattığım HP x360 Spectre 15-df0757nz model diz üstü bilgisayarım dün gece kötü bir sürprizle karşıladı beni. İlk başta basit bir onarım gibi geldi gözüme ancak sonrasında olay maalesef büyüdü. Adım adım yazacak olursam ;
  1. Windows logosu ve altında "otomatik onarım hazırlanıyor" uyarısı.
  2. Bilgisayarınız düzgün başlatılamadı uyarısı, altında "yeniden başlatın" ile "gelişmiş seçenekler" düğmeleri.
  3. Gelişmiş seçeneklerden, son çıkan güncellemelerden etkilenmiş olabilir düşüncesi ile, sistem geri yükleme yaptım. Bunu yaparken gördüm ki son güncelleme yaklaşık bir hafta önceymiş. Bu işe yaramadı maalesef.
  4. Daha sonra HP destekte bir şeyler bulabilir miyim derken, HP sanal asistanı keşfettim. Sanal asistan bence işini iyi yaptı son noktaya kadar. Sanal asistan ile önce hızlı sonra derin hard disk taraması yaptık. İkisinden de sorunsuz geçildi.
  5. Sanal asistanın sonraki çözüm önerisi bilgisayarı eski bir geri yükleme noktasına taşımaktı. Ve yönergeleri takip edip, daha önce 20 kez girdiğim BitLocker kurtarma anahtarını bir kez daha girdikten sonra sistem geri yükleme noktaları karşıma çıktı. İlgili geri yükleme noktasını seçtikten sonra ne yazık ki, daha ileriye gidemedim. Resimde de görebileceğiniz gibi ileri butonu pasif ve yukarıda , sanırım seçilmesi gerekiyor, sürücü ne yazık ki seçilemiyor. Sanal asistanın sonraki çözümü PC'yi fabrika ayarlarına döndürmek. Lisanslı programlardan dolayı o işe girmek istemiyorum.
Bu arada artık mavi ekran da görmeye başladım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

20190620_112359206_iOS.jpg
20190620_182603011_iOS.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci yöntemi de denedim. Ne yazık ki, PC'de bir değişiklik yok. Mavi ekran ve sonrasında otomatik onarım hazırlanıyor ekranı, en sonunda da bilgisayarınız düzgün başlatılamadı notu. Ne dersiniz? Fabrika ayarları kaçınılmaz son mu? Yapabilirsek tabi..
 
Diskteki partisyonları yedekleyebilen AOMEI Backup yazılımı ile başka bir diskte kopyalayıp, daha sonra olan diski resetleyip, ardından geri kopyalama yöntemi var bir de. Disk Klonlama ile SSD'ye Geçiş - Technopat buradaki gibi ama sadece ana veri olan bölümü kopyalayıp diğer kısımları atlıyoruz. İşe yarama garantisi yok ama bir kez bu şekilde kurtarmıştım. Bitlocker destekli diyor sitesi ama şifrelenmiş diskte yapmış mıydım hatırlayamadım.
 
Video bayağı başarılı, ancak orada açılabilen PC var. Ben PC yi hiç bir şekilde açamıyorum ki :(
Bir güncelleme paylaşmak istedim. Bilgisayarımı bugün satın aldığım yere götürdüm. İsviçre’nin en büyük teknoloji mağaza zinciri. Sistemi başlatırken 6 ay önce yanlış işlem yaptıgım icin system bozulmuş dediler. Bunu bana diyen kişinin bilgisayarlar ile tanışıklık surem kadar yası vardı. Ve eğer PC'yi ilk başlattığım zaman onlara, ekstra ücret ile yaptırmış olsaymisim sorun yasamayacakmışım. Ve cozum olarak yeni bir Windows sürümü satın almam gerekiyormuş. Yada servise 300 İsviçre frangı karşılığı yollayabilirlermis. Tabi ki güldüm ve bilgisayarımı çantama koydum. HP iletişim kurdum ve bana recovery icin Media göndereceklerini söyledi, gelişmeleri sizinle paylaşacağım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de donanımsal bir arıza olabilir. Başka bir PC'den USB hazırlayıp bellek testi yapabilirsiniz:

 
RAM testi yaptım, bir problem görünmedi. HP destek Twitter üzerinden lokal destek ile iletişim kurdurdu, lokal destek ise büyük bir laubalilik ile bütün dosyaların internette hazir olduğunu bildirdi. Bende kendilerinden link istedim , hala bekliyorum.. henüz link bulamadılar sanırım. Dediğim gibi donanım sorunu görünmüyor çıkan testlerde
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı