Windows 10 format attıktan sonra ekran gelmiyor

Vulpii

Hectopat
Merhaba, sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum ondan sonra problemi anlatacağım.

Anakart: MSI B450M Pro- M.2 V2.
İşlemci: Ryzen 5 2600 3.4 GHz.
Ekran kartı (GPU): Gigabyte 1660 Super OC 6 GB.
RAM: G.Skill Ripjaws V 16 GB(8x2) 3000 MHz.
Sabit disk (HDD): Toshiba 1TB.
SSD: James Donkey 250GB.

Bu sistem yedekte duran çok kullanılmayan bir sistemde 1-2 gün önce arkadaşım idareten kullanmak için benden aldı kendi SSD'sini takıp rahat bir şekilde format atıp kullanmaya başladı bilgisayarı. Bugün sistemi satmak için arkadaşın SSD'sini çıkarım yukarıda yazdığım SSD'yi taktım format atıp temiz bir şekilde vermek için USB'yi hazırladım fakat tüm işlemleri yapıp %100 kısmına geldiğinde USB çıkarıp tekrar başlatıyorum ama SSD'yi görmüyor. Sanırım Windows'u SSD'yi kuramıyor. Arkadaştan SSD'sini isteyip taktığımda gayet normal bir şekilde açılıyor. Birkaç kere format atmayı denerken mavi ekran hatası aldım.

Durdurma kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın içinde 1TB eski bir HDD var acaba onda olabilir mi problem, bir de format atmak için taktığım SSD var. SSD'yi kendi kullandığım sistemden çıkardığımda hiçbir problemi yoktu olsaydı onda da çalışmazdı diye düşünüyorum. Ama arkadaşımın kullandığı SSD'yi sisteme geri takınca hiçbir şey yok gibi açılıyor çok sinir bozucu bir durum. Bugün HDD çıkarıp deneyeceğim.

Kurulumda disk seçme ekranında SSD görünüyor sonra mı kayboluyor?
Şöyle yapın; 1TB diski çıkarın, disk seçme ekranında SSD'ye ait tüm bölümleri silin, tek disk kalınca "Yeni"ye tıklayın, onaylayıp ilerleyin. Bir ihtimal diskte EFI (BootLoader) oluşmadığı için sorun oluyor.

Son düzenleme:
Bugün şöyle bir test yaptım ama tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. Performans ve sağlık çok iyi gösteriyor ama alttaki açıklamada bozuk sektör falan diyor. Kendi sistemimin içinde takılıyken içinde sadece birkaç oyun vardı gayet güzel çalışıyordu 1 kere bile sorunla karşılaşmadım. Fakat 2 gün önce içindekileri temizleyip başka bir kasaya taktım ve format atmak istedim ama dediğim gibi SSD gözüküyor ama içine Windows'u kabul etmiyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-10-23 at 00.22.21.jpeg
    WhatsApp Image 2024-10-23 at 00.22.21.jpeg
    283,7 KB · Görüntüleme: 17

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı