Windows 10 Geç Açılma Ve Kasma Sorunu

1809 Bilgisayarımın ilk Windows sürümü. Öncesinde bilgisayarı FreeDos olarak satın almıştım. Ama geçtiğim ilk zamanları çok iyi hatırlıyorum, klasör açarken ve YouTube'da video esnasında kasma donma vs. yaşamıyordum dediğim gibi sadece bilgisayar çok geç açılıyor ve açıldıktan sonra %100 Disk Kullanımı gösterip ancak 5dk+ civarında işlem yapmama olanak sağlıyordu. Hala bu şekilde..
Bir sürü etmen var. İsterseniz temiz kurulumla 1903'e geçin ardından tüm sürücüleri eksiksiz olarak kurun ondan sonra bakalım.

Bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır, sizin sorununuz 5400rpm hdd. Onun haricinde virüs veya yazılım sorunlarıda ekstra yavaşlık getirebilir tabi ki. Tavsiyem temiz kurulum, en garanti yol.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet 5400Rpm HDD evet yavaş bir donanım ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum sonuc olarak ilk zamanlarda da 5400Rpm HDD vardı ama öyle çok kasma yaşamıyordum. Dediğiniz gibi temiz kurulum yapıp yazacağım.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet 5400Rpm HDD evet yavaş bir donanım ama bu kadar etkileyeceğini sanmıyorum sonuc olarak ilk zamanlarda da 5400Rpm HDD vardı ama öyle çok kasma yaşamıyordum. Dediğiniz gibi temiz kurulum yapıp yazacağım.
Bilgisayar zamanla doldurulduğu için yavaşlıyor. Bende aynı sıkıntıyı çekiyorum. En iyi çözüm SSD.

Bilgisayar zamanla doldurulduğu için yavaşlıyor. Bende aynı sıkıntıyı çekiyorum. En iyi çözüm SSD.
Evet biliyorum en iyi çözümün SSD olduğunu şuan için bütcem el vermiyor. Zaten bilgisayarım hiper hızlı açılsın SSD satın almadan o performansı hissiyatı yaşayabileyim gibi gayelerim yok ancak 2dk açılış süresi 5dk+ boyunca %100 hdd kullanımı bana çok fazla geliyor bu ana kadar 5400Rpm kullanan ve bu kadar kötü değerler alan kullanıcı göremedim o yüzden de buraya konu açtım.Temiz kurulum deneyip buraya sonuçları yazacağım.

Evet biliyorum en iyi çözümün SSD olduğunu şuan için bütcem el vermiyor. Zaten bilgisayarım hiper hızlı açılsın SSD satın almadan o performansı hissiyatı yaşayabileyim gibi gayelerim yok ancak 2dk açılış süresi 5dk+ boyunca %100 hdd kullanımı bana çok fazla geliyor bu ana kadar 5400Rpm kullanan ve bu kadar kötü değerler alan kullanıcı göremedim o yüzden de buraya konu açtım.Temiz kurulum deneyip buraya sonuçları yazacağım.
5dk+ normalden fazla. Bende bile en fazla 1 dakika.

Hizmetlerden Windows Search ve SysMain devre dışı bırakın. Bilgisayarıma gel sistemin kurulu olan diske(C: diski benim) gelip sağ tık özellikler deyin. Resimde çizdiğim yerdeki işareti kaldır. Tümünü yoksak deyip tamam deyip işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bitince uygula de sonra tamam de çık bilgisayarı yeniden başlat.

zxzx.png

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı