Windows 10 HDD düşmanı mı?

Bu HDD kullanılmaz mevzusu aslında çok boş ve uzaltılmış bir konu. Microsoft'un veya başka resmi bir üreticinin kesinlikle Windows 10 ile HDD kullanmayın gibi bir uyarısı var mı? Yok.
Başkaları istediğini söylesin Windows 10 HDD ile de gayet rahat kullanılabilir. Bu konuyu SSD HDD karşılaştırmasına çevirmek çok saçma. Bilgisayarınız Windows 10'da rezaletken 7 veya 8.1'de şaha kalkıcak mı zandediyorsunuz?
Şikayetimiz: Windows 10'da, HDD ile SSD arasındaki farkın diğer işletim sistemlerindeki orantıda olmaması. Ayrı bir ağırlığı var HDD'deki Windows 10'un. Sanırım teknoloji geliştikçe random okuma hızı önem kazanıyor, ben başka bir açıklama bulamıyorum.
 
Yapılan öneriler genelde denenmiş öneriler. Windows 10 daha büyük boyutlu olduğu için ve daha çok sistem taradığı için işkence olabiliyor. Şahsen ezbere tavsiye etmiyorum. Elbette işlemci ve RAM hızı da etki ediyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt konu başlığına bakarak "evet" yazmadan başlığı açıklıyayım.
@m3081 ve @Buğra S hocamın söylediği üzerine acaba gerçekten ben mi yanlış hatırlıyorum diye Windows 10'u kurdum. Sistem garip bir şekilde 2 ay önceki hatırladığımdan çok çok daha düzgün çalışıyor.

HDD ile Windows 10 kullanılmaz diye biliyordum ve forumda da birçok kişi bunu yazdı (hatırladığım kadarıyla @Yener K. hocam da yazmıştı, HDD ile Windows 10 olmaz diye). Genellikle benim de şu anda kullandığım Win 8.1 öneriliyor.

Neyse, Windows 7 kullanıyordum ve çok sıkıntısız ve düzgün bir şekilde çalışıyordu PC. Sonra Microsoft, bedava bir şekilde Windows 10'a geçirilebileceğini duyurdu. Ben ve kuzenim geçtik. Sistemde bir ağırlık vardı ama dediğim gibi o zamanlar pek bir sıkıntı çıkarmamıştı (ilk aylarda). Kuzenimde ise PC ağlıyordu resmen. Video izlerken bile fanlar o kadar hızlı dönüyordu ki kasa titriyordu. En sonunda kuzenim dayanamayıp PC'yi yeniletti ve Win 7'ye geri döndü. Ben onun üzerinden 2-3 ay daha kullandım ve son aylarda bana da bir ağırlık geldi. 2-3 kere temiz format atmama rağmen bu ağırlık vardı. Sonra Win 7'ye döndüm ve tam bir işkenceydi benim için. Terkedilmiş bir evde gibi hissediyordum kendimi ve çok hata alıyordum. Ne gariptir ki sistem daha yavaş çalışıyordu. Sonra Windows 8.1'e geçtim. Sistemim sanki Level atlamış gibiydi. Çok rahat ve düzgün çalışıyordu, bir kere bile hata aldığımı hatırlamıyorum. Öyle bayağı kullandım ve sonra acaba Windows 10 ürün anahtarım şu an ne alemde diye Dual Boot şeklinde Windows 10 kurdum (2-3 ay önce) ve sistem resmen ağlıyordu. Dijital lisans ile ürün anahtarında sıkıntı yoktu ama açılış kapanış hızları 10-15 dakikayı buluyordu. Bütün güncelleştirmeler, driverlar her şey olması gerektiği gibiydi. Üstüne bir daha format atıp denedim ama sonuç aynıydı. Bende HDD de olmaz bu iş deyip Windows 10'u sildim. Bugün öğlen saatlerinde, dediğim gibi @m3081 ve @Buğra S hocamın dediklerini dikkate alarak Windows 10 kurdum ve garip bir şekilde çok düzgün çalışıyor. Yakın zamanda Win 8.1'i silmeyi düşünüyorum hatta.

Windows 10'u zamanında veya şimdi hard disk ile kullananlar yazabilir mi?
Gerçekten sizde de düzgün çalışıyor mu böyle. Beni acayip şaşırttı bu durum.
E ben dedim ama gerekli optimizasyonu yapmış krallar :D.
 
Hocam ISO'yu indirdiyseniz ona göre yorum yapabilirsiniz. Microsoft'un sitesinde 4 GB'ın yeterli olduğu yazılmış. 3.5'uğu hesap etmişlerdir diye düşünüyorum ama belli de olmaz. Single Language indirdiyseniz büyük ihtimalle 4 GB yetecektir, ki Windows 8.1 indirmekteki amacımızı düşünürsek SL indirmişsinizdir diye tahmin ediyorum.
Üstteki mesaja ilk Windows 10 sürümleri yazacaktım niye öyle yazmışım ya :)
 
Hocam ISO'yu indirdiyseniz ona göre yorum yapabilirsiniz. Microsoft'un sitesinde 4 GB'ın yeterli olduğu yazılmış. 3.5'uğu hesap etmişlerdir diye düşünüyorum ama belli de olmaz. Single Language indirdiyseniz büyük ihtimalle 4 GB yetecektir, ki Windows 8.1 indirmekteki amacımızı düşünürsek sl indirmişsinizdir diye tahmin ediyorum.
üstteki mesaja ilk Windows 10 sürümleri yazacaktım niye öyle yazmışım ya :)

Baktım da 3.9 GB diyor. Elimdeki flaş bellek yetersiz.🙁
 
Ben 5400 RPM HDD ile Windows 10 kullanıyorum :) Tabii ki hiç kullanılmaz değil, normal olarak kullanabilirsiniz. 40 saniyede falan açılıyor. Ama bir oyun açıkken (Örn: Minecraft 1.16.5) arkada bir işlem yapmak sıkıntı oluyor. Ama Windows 10'u 7200 RPM bir HDD ile ve ya bir SSD ile kullanmanızı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı