Rehber Windows 10 hızlandırma

SSD varsa bunlara gerek yok artık. Bu telemetri servisleri, arka planda çalışan servisler vs. hızlı diskler için düşünülüp yapılan şeyler. HDD varsa anlarım faydası olabilir illaki ama artık cidden gerek yok. Performans konusunda ciddi sorun yaşatan şey değil bunlar. Ciddi bir şey olsa Microsoft durumun farkında olup düzeltirdi zaten ki düzeltiyorlar da.. Bazen çok performans düşüren hatalar oluyor elbet fakat bunları Microsoft direkt fixlemekte..

Bu servislerin amacı sistemin istikrarlı, stabil çalışmasını sağlamak son kullanıcının işini kolaylaştırması için yapılan şeyler. Bunları kapatmanın bana göre bi anlamı/amacı yok. Performans artışı olsa bile bunları eski sistemlerde rahatça fark ederdik çünkü bir zamanlar HDD devriydi ve bu tavsiyelere benzer şeyler yapılırdı ki HDD yük binmesin, sistem hızlı çalışsın diye. Yeni sistemler de farkı anlamak zor olmalı.. Çünkü yeni diskler bu servisler için hiçbir şey diyebilirim.

Bir de buna benzer RAM kullanımı fazla olduğu için düşürmeye çalışanlar var. Sistemde ne yaptığınıza bağlı olarak RAM kullanımı otomatik dengeleniyor zaten. Çok kullanması az kullanması sorun teşkil edeceği anlamına gelmez. Sisteminizde ne kadar RAM varsa fazladan kullanıp performanslı çalışır sistem. Az varsa gerektiği kadar kullanır zaten otomatik olan bir şey bu.

Oyun performansını'da arttırıyor bu rehber kendim yaptığım için biliyorum ama diğerlerine haklısınız.

CS:GO'da FPS artışı var 10 15 FPS falan yani şunu diyebiliriz rehber yararlı.

Bu tür optimizasyonlarda FPS artışından daha çok giriş gecikmesi (input lag) düşme etkisi daha çoktur ve genelde bunun için başvurulur. Bunun testi de LatencyMon kullanarak optimizasyon işleminin öncesi ve sonrası olarak yapılabilir.

Yanlışlıkla ilk adımda silmemem gereken uygulamaların tümünü sildim ve oluşturduğum geri dönüşüm noktasından geri yükleme yapmaya çalışınca hata alıyorum, hesap makinesini bile çalıştıramıyorum. Ne yapmam lazım?

Sistem geri yükleme yaparken ne hatası alıyorsun? Hizmetlerden bir şey kapatmışsındır belki.

Hata ekranını kapattım birkaç CMD komutu deniyorum şu anda; eğer bir daha hata alırsam buraya atacağım.

Büyük ihtimal hellzerg optimizer kısmında geri yükleme kısmını kapattın öyle ise onun üstüne tekrar basarak açabilirsin.

Onun için genelde BCDEdit komutları kullanılıyor ama bu rehberde biraz da olsa gecikmeyi azaltacak yönde genel olarak performans odaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…