Çözüldü Windows 10 "IRQL NOT LESS OR EQUAL" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut0062

Hectopat
Makaleler
1
Yaklaşık 2 ay önce toplamış olduğum sistem konu başlığında da belirttiğim hataları vermekte, bütün driverleri güncel tutmama ve son olarak yeniden temiz kurulum yapmama rağmen sorun çözülmedi.

Sistem şu şekilde :
  • İşlemci: AMD Ryzen 1600
  • Anakart: MSI B350 Pro Carbon
  • RAM: Gskill Ripjaws 3200 MHz 2x8 GV
  • Ekran kartı: Asus Rog Strix RX 580
  • PSU: 80 plus bronze 750W
  • Samsung 960 Evo M.2 SSD 250 GB
  • Sandisk 500 GB SSD
Arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir misiniz? Sisteme dünya para ödedim. Bu arada Windows 10 Pro 64 bit sürümünü kullanıyorum. @Recep Baltaş

Çözüm
O halde ekran kartını garantiye gönderin ve değişim isteyin.

İlk işim onu yapmak olacak. Umarım sorun ondan dolayıdır.
Merhabalar arkadaşlar şu an itibari ile mavi ekran hatası sorunlarını çözmüş bulunmaktayım. Bütün donanımı aldığım yere geri götürdüm, donanımları tek tek test ettiler ve sorun olmadığını söylediler. Sistem formatlandı (daha önce kendim de iki defa format atmama rağmen sorun çözülmemişti) ve ne hikmetse sorun düzeldi fakat şimdi de film izlerken çok nadir cızırtı geliyor, bazı oyunlarda kasıyor.
Sorunu bilen biri yardımcı olursa sevinirim :(
Kaspersky ve araçlarını kaldır. OC varsa iptal et fakat ekran kartında sorun olma ihtimalü yüksek.
Karsperskyı belki virüs vardır bundan dolayıdır diye bugün kurdum. Sorun ondan önce de vardı ve devam ediyor. Ekran kartından bende şüphelendim. Sabah PC'yi açtığımda ekran kartı gözükmüyordu. Ekran kartını kaldırıp yeniden aktif edince sorun düzeldi ama mavi ekran sorunu düzelmedi.

O halde ekran kartını garantiye gönderin ve değişim isteyin.

İlk işim onu yapmak olacak. Umarım sorun ondan dolayıdır.
Merhabalar arkadaşlar şu an itibari ile mavi ekran hatası sorunlarını çözmüş bulunmaktayım. Bütün donanımı aldığım yere geri götürdüm, donanımları tek tek test ettiler ve sorun olmadığını söylediler. Sistem formatlandı (daha önce kendim de iki defa format atmama rağmen sorun çözülmemişti) ve ne hikmetse sorun düzeldi fakat şimdi de film izlerken çok nadir cızırtı geliyor, bazı oyunlarda kasıyor.
Sorunu bilen biri yardımcı olursa sevinirim :(

Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı